Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Diploma nélkül 40 felett is elkel a jó IT-s

2014. március 18. - nagymenő

Nemcsak Magyarországról, vagy Európán belül, de Amerikából és Ausztráliából is kacsingatnak az emberek más kontinensek, és a jó öreg Európa felé.

images_7.jpeg

A keresett szakemberek között, egyáltalán nem meglepetés, az informatikai, orvosi, fogorvosi, mérnöki diplomával rendelkezők. Tehát azok a szakmák népszerűek, amelyek azonnali hozzáadott értéket képviselnek a gazdaságban. Aki bölcsész, illetve nyelvész vagy történész diplomával rendelkezik, annak nem sok esélye van külföldön dolgozni. Kivételt képeznek a logopédusok és a nővérek. De erről szigorúan oklevelet kell felmutatni külföldön (is).

Nem úgy a számítástechnikusoknak. Ezrével van példa arra, hogy nagy cégeknél, jó fizetéssel tudtak elhelyezkedni olyanok, akiknek nincs egyetemi végzettségük, de tudnak programozni és programozást tanítani, adatbázist kezelni vagy internetet kezelni – mondjuk kicsit jobban, mint ahogy a Facebookot.

És ehhez igazából még pénzre sincs szükség. Ingyenesen is meg lehet tanulni a programozást interneten keresztül. Persze ehhez némi alapismeret szükséges, na meg az angoltudás, ami majdhogynem elengedhetetlen ezen a területen, hiszen még a magyarországi cégeknél is tud angolul a számítógépes programozó.

És ha már a tudás megvan, akkor nem baj, ha leginkább az egészségügyi, a tudományos, és mérnöki rovatban keresünk állásokat. Érdekesség még, hogy az IT területen előnyben részesülnek az idősebb álláskeresők. Nem diszkriminációról van szó. Egyszerűen arról, hogy amikor a tapasztalataikat vizsgálják, a 40 év felettiek bizonyulnak alkalmasabbnak – állítják a szakemberek.



A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr265867783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása