Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Égj le, mielőtt kiégsz!

2014. július 25. - nagymenő

Japánban kötelező kivenni a szabadságot. Ott az egyébként "sztahanovista" munkavállalókat a főnök küldi el, és nem csak szabira, hanem Európától, Amerikáig világgá. Akiket Pesten láttok és aktívan fotóznak, azoknak a jó része nem önszántából, hanem vezényszóra pihen. Nem ez a helyzet az európaiakkal. Egy brit felmérés szerint a dolgozók csak 63 % tervezi, hogy szabadságra megy, de a 48% nem utazik sehová, otthon marad. Pedig a szabadság nem csak a munkavállalóknak, hanem a cégeknek is megéri.

Mixed-race-woman-using-la-011.jpg

 A válság óta tendencia, vagy inkább tendencia volt, hogy az emberek inkább nem veszik ki a nekik járó fizetett szabadságot azért, mert félnek, hogy utána kirúgják őket. A helyzet Európában változott. Egy brit felmérés szerint akinek jár, azoknak a nagy többsége nyáron elhasználja szabadsága kétharmadát. A fiatalok azonban továbbra is óvatosak, a megkérdezett16-24 éves korosztály mindössze 12 százaléka olyan bátor, hogy a neki járó összes szabadnapot nyáron vegye ki. 

A szabadságok felhsználása egyébként sokat elárúl egy cégről és a cégvezetépsről is. Ahol engedik, vagy már-már küldik az embereket pihenni, ott azzal számolnak, hogy a felfrissült ember jobban teljesít, vagyis jobban termel. Egyébként ezt eddig minden valamire való kutatás bebizonyította.

Azt a céget pedig ott kell hagyni, ahonnan nem lehet elmenni nyaralni.

Egy másik kutatás meg azt nézte, hogy a szabadságuk alatt hányan dolgoznak. Megint csak a britek mondják, hogy szoktak, 44 százalékuk igennel válaszolt.

És még két adat a szorongó európai nyaralókról. 17 százalékuk naponta megnézi az e-mailjeit, 8 százalék pedig rendszeresen visszahallgatja a hangüzeneteket is.

NA DE MOST TESSÉK ELMENNI PIHENNI!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr766543651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása