Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Hogyan legyél sikeres és gazdag még 20-on évesen

2014. október 17. - nagymenő

Már szinte közhelyes a Facebook alapítójával, Mark Zuckerberg-el példálozni, ha a huszonévesen sikeres és gazdag managerekről van szó. Ő mindössze 23 éves volt, amikor megalapította céget és ma több mint 11 milliárd dollárja van. És még mindig csak 30 éves. A brit Guardian annak járt utána, mi kell ahhoz, hogy valaki ilyen fiatalon ilyen "eredményeket" érjen el.

Danny Waters most 29 éves, de csak 25 volt, amikor a vezető brit hitelközvetítő, az Enterprise Finance CEO-ja lett.

Danny Waters 

- Alig voltam 18, amikor 2003-ban beléptem a cégbe. Azon gondolkodtam, hogy vagy tovább tanulok, vagy utazgatok a világban legalább egy fél évig. De mivel nagyon jól éreztem magam a cégnél maradtam és inkább tanultam. Aztán belevetettem magam a pénzügyi szektorba, a korosztályom egyik legjobbja lettem. Erre pedig a főnökeim is felfigyeltek. 

Danny Waters sikertörténete ma esetpélda Nagy Britanniában. Adminisztrátoként kezdte a hitelközvetítő óriásnál, 22 évesen ügyvezető volt, rá két évre pedig a cég CEO-ja lett. Nyilakozataiban nem szerénykedik.

Ha a sikerének titkáról kérdezik általában azzal kezdi, hogy olyan közegben indult a karrierje, ahol hagyták dolgozni és érvényesülni, ahol senki nem foglalkozott a korával. Szerinte a siker egyik legfontosabb feltétele az ambízió és a kitartás és az, hogy a kudarcokból tanulni kell. De ez eddig önmagában mind kevés a sikerhez. Elmondása szerint rengeteg hozzá hasonlóan agilis kollégája volt, akik igen sikeresek voltak, de egy ponton képtelenek voltak annak látni magukat, amik. Elszálltak a pénztől, a sikertől. Fontos ugyanakkor az is,hogy az ember élvezze is azt amit csinál. Mert ha nem, akkor csak izzatságos görcs lesz a sok munkából, nem pedig siker és pénz.

Jonathan Samuels, ma 36 éves, de csak 28 volt amikor a Dragonfly Property Finance CEO-ja lett. Ez is egy komoly cég

Jonathan Samuels

- Ambíció és kőkemény munka. Tudni kell kockáztatni, ami fiatalon könnyebben megy, amikor még az embernek nincsen családja, amiért felelősséget kellene vállalnia - mondja a neves brit hitelintézet vezérigazgatója.

- Fontos, hogy akkor se gondolj arra, hogy fiatal vagy, amikor nálad jóval idősebbeket kell irányítanod. Ha olyan emberekkel együtt dolgozni, akik nálad jóval képzettebbek és tapasztaltabbak, ne nyomasszon, hanem inspiráljon.Tudnod kell kezelni a rád nehezedő felelősséget. Ha ez sikerül, megkapod az azért járó tiszteletet. A legnagyobb kihívásokat akkor éltem meg, amikor valaki olyannal kellett tárgyalnok, aki épp a tárgylás előtt tudta meg, hogy hány éves vagyok. Azt tapasztaltam, hogy a legtöbben gyorsan túlteszik magukat azon, hogy mennyire fiatal vagyok. A kor egyébként mellékes tényező. Ha pedig belátják, hogy nem lehet véletlen, hogy Te ilyen fiatalon itt tartasz, akkor utána mindig melletted akarnak maradni és az nagyon jó dolog.

Dan Hooper, igazgatója és alapítója az ugyancsak brtit Piccadilly Groupnak. 30 éves volt amikor a Capita igazgatója lett.

Dan Hooper

Vannak akik vezetőnek születnek. Irányítani egy céget könnyű, vezetni nagyon más feladat. Mindenki másban jó, de a sikerhez az kell, hogy amiben igazán jó, azt a siker érdekében kiaknázza. Az én sikerem titka az, hogy a dolgukat a maguk ősszetetségében látom és átlátom. De ahogy megtapasztaltam, hogy miben vagyok igazán jó, rájöttem, hogy miben vagyok igazán gyenge. A fiatal, sikeres vezetőket az elhivatottságuk teszi sikeressé. A tapasztalat kevés, kell a szenvedély is. Idővel mindannyian belefáradunk egy kicsit, de ilyenkor kell arra ráérezni, honnan lesz energiánk a folytatáshoz.

Tudnod kell a célodat, egyébként alámerülsz. Csak a kiválók jutnak előre, jónak lenni nagyon kevés.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr566801183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2014.10.18. 15:02:06

a helyesírás mutat hiányosságokat, a cikk meg tartalommentes/közhelyes

Nagyon_Komoly 2014.10.18. 15:44:39

Ez aztán a szép példa... legyél törvényesen legális uzsorás, és gazdag leszel huszonévesen. A hitelközvetítés minden, csak nem munka. Élősködés, mások hátrányos helyzetének vagy épp tudatlanságának kihasználása.

Tessék természettudósokat, mérnököket, orvosokat, vagy épp kétkezi tisztességes embereket példaként beállítani, ne ezeket, akik büszkék lehetnek magukra, hogy pár év alatt törvényes keretek között rekord lenyúlást tudtak végrehajtani...

Ajánlom mindenkinek a Bennfentesek c. filmet. Csak az épp aktuális emberalkotta pénzügyi törvények határozzák meg, hogy egy adott helyen egy adott pillanatban ki a pénzügyi bűnöző, és ki a "példakép".

Ezért lettem én mérnök. A természeti törvényeket nem az ember alkotta, és nem is tudja megváltoztatni kénye kedve szerint. És jó előmenetel valódi értékteremtő tevékenység által lehetséges, nem pozícióból.

2014.10.18. 16:04:59

@Nagyon_Komoly: Korunk hőse a csaló.. Persze simán lehet hogy ő is más csalók hálójába kerül majd, és negyvenévesen hajléktalan lesz...

Alick 2014.10.18. 16:27:53

Steve Jobs, Larry Page, Zuckerberg azért nem a szokásos kőkemény finansziális vámpírként futott be karriert, hanem technológiai innovációval.

Egyébként Gyurcsány, Leisztinger és a hasonló zsebprivatizátor társaik képesek voltak még gyorsabban hasonló sikereket elérni, mint a posztban említett üzletemberek. :)

2014.10.18. 16:49:44

Amennyiben jól emlékszem 2008-ban részben a hitelközvetítők miatt pukkantak a lufik és lett több millió ember földönfutó. Persze ők ebből vajmi keveset éreztek meg, mert talán csupán egy-két idősebb vonult vissza, akiket szépen kistafíroztak még, nehogy valamiben is hiányt szenvedjenek. A többiek pedig ugyanúgy folytatták és folytatják "áldásos" tevékenységüket, sőt többen kerültek be a jelenlegi amerikai kormányzatba, mint annak előtte.

"Tudnod kell a célodat, egyébként alámerülsz. Csak a kiválók jutnak előre, jónak lenni nagyon kevés. "

Hát persze, a cél a minél több pénz. Amennyiben ezt elérted, érinthetetlenné válsz, mert senki nem mer kikezdeni - amennyiben mégis (szenátusi vizsgálóbizottság, vagy hasonló csacskaságok), azokat negligálod a sorstársaiddal egyetemben, mert tudod, hogy minden csoda három napig tart, és egy szenátor is csak pénzből él, szóval mindent megúsztál. És folytatod ott, ahol abbahagytad. És természetes, hogy egy "nagymenő" is fényesre nyalja előtted az utat.

Bravó. Morális érzék a csúcson, kedves "nagymenő".

Bicepsz Elek 2014.10.18. 17:00:10

"- Fontos, hogy akkor se gondolj arra, hogy fiatal vagy, amikor nálad jóval idősebbeket kell irányítanod. Ha olyan emberekkel együtt dolgozni, akik nálad jóval képzettebbek és tapasztaltabbak, ne nyomasszon, hanem inspiráljon.Tudnod kell kezelni a rád nehezedő felelősséget. Ha ez sikerül, megkapod az azért járó tiszteletet. A legnagyobb kihívásokat akkor éltem meg, amikor valaki olyannal kellett tárgyalnok, aki épp a tárgylás előtt tudta meg, hogy hány éves vagyok. Azt tapasztaltam, hogy a legtöbben gyorsan túlteszik magukat azon, hogy mennyire fiatal vagyok. A kor egyébként mellékes tényező. Ha pedig belátják, hogy nem lehet véletlen, hogy Te ilyen fiatalon itt tartasz, akkor utána mindig melletted akarnak maradni és az nagyon jó dolog."

Pataki Attila mondta anno: " A kor nem erdem, hanem allapot!!".
Az idotenyezo es a neveles nagyon is szamit. Ha valaki csoro, nem torodom csaladba nott fel, akkor keves az eselye, hogy feltor, kiveve ha tudatosan keszul erre evek ota.
Vagy jo politikus: Napoleon tobbet koszonhetett az altala felvasarol ujsagoknak, mint a hadisikereinek.

Bicepsz Elek 2014.10.18. 17:01:46

@Nagyon_Komoly: a filmekben is hercegek,/milliomosok vagy gyilkosok, nyomozok stb. jatszanak, nem a 23 ik alabardos, a buszvezeto vagy az irodakukac.

studkell 2014.10.18. 17:30:24

"a Facebook alapítójával, Mark Zuckerberg-el példálozni" - posztoló

Zuckerberggel. Tudod, teljesen hasonuló -val, -vel rag. Nincs és soha nem is volt -al, -el rag a magyarban (az egyszerűsítés szabályát most nem citálom ide, mert még megkavarodsz).

Szelid sunmalac 2014.10.18. 17:42:03

Ennyi? Ennyi az egesz? Hat akkor holnaptol CEO leszek.

Bambano 2014.10.18. 19:32:57

@Alick: steve jobs és zuckerberg sima mezei technológiai tolvajok. pont passzolnak a pénzügyi tolvajok közé. Larry Page és Zuckerberg ezen túlmenően szemét adattolvajok is.

A világ akkor lesz jó hely, ha ezeket kinézik az úri társaságból, nem pedig istenítik őket.

na4 2014.10.18. 20:48:11

@Nagyon_Komoly: Pontosan - szintén mérnök.

Alick 2014.10.18. 23:38:21

@Bambano: miért, van valaki az IT szektorban, aki nem nyúl le másoktól ötleteket, kódokat vagy adatokat? :)
Azt talán te sem állítod, hogy a nevezetteknek nem volt saját kezdeményezésük, illetve hogy nem vittek olyasmit sikerre, amit mások nem..?

dukeekud 2014.10.18. 23:45:05

@Nagyon_Komoly: "Ez aztán a szép példa... legyél törvényesen legális uzsorás, és gazdag leszel huszonévesen. A hitelközvetítés minden, csak nem munka. Élősködés, mások hátrányos helyzetének vagy épp tudatlanságának kihasználása."

Nekem is mindjart ez jutott eszembe, hogy talan nem kene annyira buszkenek lenni arra, hogy valaki, az embereket megnyomorito, a kornyezetet elpusztito gazdasi rendszerek egy hatekony fogaskereke.
Jol lathatoan, hiaban adjak veszik egymast kozt, a semmire sem jo, fedezet nelkul, hamis papirjaikat, ettol a vilag csak rosszabb lett.

chepunk 2014.10.19. 07:34:34

Jókat röhögtem a nagy magyar tahók hozzászólásain :-)! Irigység, rosszmájúság, frusztráltság... Zsidózástól, az őskommunista mérnökig, aki majd megmagyarázza mi szép, és mi jó, a társadalomban de sztalinkájánál meg a fogaskerekeinél tart... Az egyik hite abban van, azzal vigasztalja gonosz, irigy kis lelkivilágát, hogy "negyvenévesen hajléktalan lesz", a társa meg azon kesereg: " 2008-ban részben a hitelközvetítők miatt pukkantak a lufik és lett több millió ember földönfutó. Persze ők ebből vajmi keveset éreztek meg".

Érdekes akkor senki sem szidta a bankokat amikor kölött a píz jobb kocsira, meg a szomszédnál nagyobb házra, kerti tóra stb. Amikor vissza kéne fizetni meg jól megsértődünk, meg anyázunk, mint a cigányok. A pénzintézeteket csak azoknak van erkölcsi alapja szidni akik soha nem vettek fel hitelt! A hitelfelvszegetők meg a legnagyobb haverjaik, csatlósaik! A komcsik meg kiírtották a magyarságot! Nem szó szerint, hanem lealjasították, pitiáner tolvajjá, rosszindulatú, gonoszkodó, kárörverndő, nyomorultakká tették őket! Magyarság pedig már nincs!

AskmeLater30 2014.10.19. 08:21:37

Olyan ember nem volt, aki munkával érte el a sikert? Mert ezek a virtuális pénztologatók az én szememben ugyanolyan ingyenélők, mint a politikusok.

AskmeLater30 2014.10.19. 08:24:33

@chepunk: mielőtt megkapom a kiosztást: én teljes joggal tartom őket ingyenélőknek, mert sosem volt hitelem. Igaz, kisebb a házam, mint a szomszédé, az autóm is elmúlt már 6 éves, de ezt termelő munkával értem el, nem mások kisemmizésével.

Keszkeno 2014.10.19. 08:35:01

Azt hittem valami hatalmasat újított. Erre kiderül, hogy belépett egy létező cégbe és feljutott a ranglétrán majd csinált egy céget ami ugyanazt csinálja:) Zseniális...

2014.10.19. 08:42:13

@chepunk: Cáfolj akár egy mondatot is, ami nem igaz abból amit leírtam. Akikre pedig céloztam, azok sem hitelfelvevők, csupán a "járulékos veszteség", amely a hitelválság miatt tönkrement cégek utcára került dolgozói. (Kicsit utána kellene nézni, mennyi közvetett kárt okozott a hitelválság, olyanoknál is, akik a bankok közelébe sem mentek.)

Értelmezni is kellene azt, amit olvasol, nem mindjárt tahózni. Aki pedig felvette ezeket a hiteleket, nos annak is megvan a felelőssége, de ez a cikk nem erről szól.
süti beállítások módosítása