Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Riói Olimpia: 90 ezer munkatársat keresnek!

2016. április 28. - nagymenő

Az állások nagy részét – 85 ezer pozíciót – kiszervezik, míg a szervezőbizottság a ManpowerGrouppal együttműködésben 5000 munkavállalót keres.

A számok óriásiak, még egy olyan hatalmas piacon is, mint Brazília. Igaz, a munkát keresők nem dőlhetnek hátra, hiszen az állások nem egy életre, hanem csupán egy rövid időszakra szólnak. A helyi HR szakemberek szerint azonban a mostani fellendülésnek hosszabb távú hatásai is lesznek a munkaerőpiacon. Az Olimpián dolgozni nem csupán életre szóló élmény, de mivel egy nemzetközi brandről van szó, jól mutat az önéletrajzban is. Ami talán ennél is fontosabb, hogy a nemzetközi környezetben dolgozva a munkatársaknak új elvárásoknak kell megfelelniük, így olyan készségekre tehetnek szert, amelyeket azután bőven kamatoztathatnak.

Az 5000, ManpowerGroup által meghirdetett állás közül a legrövidebb 3 hónapostól az egy éves időtartamúig lehet válogatni, ezek 70%-a vezető pozíció, speciális területeken, ilyen például a nemzetközi sajtó munkájának koordinálása, vagy éppen a különböző technológiai megoldások felügyelete. A fizetések 390 és 1566 amerikai dollár között mozognak.

A 85 ezer kiszervezett állás többsége a szolgáltatásokhoz kapcsolódik, így például rengeteg sofőrt, felszolgálót, hentest, de még sushi séfet is keresnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr948670836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása