Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Kényszer vagy lehetőség? - Munka, nyugdíj mellett

2016. november 21. - nagymenő

Világszerte nő a hatvan év feletti munkavállalók száma. A nyugdíjkorhatár elérése után évről évre többen döntenek úgy, hogy tovább dolgoznak. A fejlett országokban folyamatosan nő az átlagéletkor, ezzel párhuzamosan az egészségben eltöltött évek száma. Sok hatvanas, hetvenes érzi úgy, hogy még tele van energiával, és – ha nem is napi rendszerességgel, mint korábban – de szívesen dolgozik tovább. Magyarországon egy kicsit más a helyzet. Egyrészt a nyugdíjas munkavállalók többsége kényszerből dolgozik tovább, a nyugdíja mellet szüksége van más jövedelemre is, hogy meg tudjon élni.

szenior_munka.jpg

„Nem érzem úgy, hogy egész nap a négy fal között kellene ülnöm, és sorozatokat bámulnom” – ad tömör választ Magyary Mária arra a kérdésre, hogy nyugdíjasként miért a munkát választotta a „megérdemelt pihenés” helyett. Persze a pénz sem mellékes, sőt! A tapasztalatok szerint a nyugdíjas munkavállalókat legalább kilencven százalékban ez motiválja.

Mária két helyen is dolgozik rendszeresen. Egy call centerben végez piac és közvélemény-kutatást, máskor pedig egy postázóban scannel, szortíroz számlákat. Soha, még hasonló munkát sem végzett azelőtt. Villamosmérnök, negyven évig dolgozott informatikai területen. Amikor nyugdíjba ment, valami mást akart. Igaz, úgy érzi, nem is lenne lehetősége, hogy a szakmájának megfelelő állást kapjon. Annak ellenére, hogy az informatikában óriási a szakemberhiány, leginkább a fiatalokat keresik a cégek.

Mária „egyszerűsített munkavállalás” keretében dolgozik, amit korábban csak alkalmi munkának neveztek. Munkaadói kifejezetten diákokat, nyugdíjasokat kerestek a feladatokra. Most épp kevesebb a munka mindkét helyen, de általában heti négy napot dolgozik. Miután nyugdíjba ment, nem is gondolkodott abban, hogy teljes állást vállaljon. Fontos szempont volt a rugalmasság, hiszen ott vannak az unokák, és idős édesanyjának is sokat segít.

„Ha egy nyugdíjas Budapesten dolgozni szeretne, biztosan talál magának munkát” – véli Mária. „Jól jön a plusz pénz, fontos, hogy van elfoglaltságom, de például 36 fokban, két átszállással eljutni a munkahelyemre, nagyon fárasztó. Az ideális valami otthon végezhető munka lenne, de tapasztalatom szerint a legtöbb ilyen munkát ajánló hirdetés átverés. Vagy nem válaszolnak, vagy pénzt kérnek. Azért ha hall valami jó távmunka ajánlatot, hívjon!”

Bár Magyarországon is egyre gyakrabban jelennek meg nyugdíjas munkaerőt toborzó hirdetések, egy kicsit más a helyzet – mind munkaadói, mind munkavállalói szempontból - , mint nyugaton. Egyrészt a nyugdíjas munkavállalók többsége kényszerből dolgozik tovább, a nyugdíja mellet szüksége van más jövedelemre is, hogy meg tudjon élni. Másrészt a munkaadók többsége előítéletes, konzervatív, nem igazán nyitott az idősebbek foglalkoztatására.

Nemzetközi összehasonlításban érdemtelenül elhanyagolt csoportnak számítanak az idősek a magyar munkaerőpiacon – mondja Bánhegyi Tamás a Manpower Hungary menedzsere. Ugyanakkor a napról-napra növekvő munkaerőhiány egyre több munkaadót kényszerít rá, hogy eddig kiaknázatlan területeken keressen munkatársakat. Egyelőre azonban kevés az olyan cég, ahol nem számít a kor, mindenkit szívesen látnak, ha amúgy megvan benne az elhivatottság, rendelkezik a szükséges készségekkel és képességekkel, amelyek a feladat ellátásához szükségesek.

A munkaerő közvetítéssel is foglalkozó nemzetközi cég szakértője azt tapasztalja, hogy a munkaadóknak maguktól eszükbe sem jut, hogy nyugdíjasok között toborozzanak. Többnyire nekik kell felhívniuk a cégek figyelmét arra, hogy érdemes az idősebbek között is keresgélni.

A kifejezetten nyugdíjasoknak szóló ajánlatok többsége jellemzően könnyű fizikai munka. A gyártás területén – például az autóiparban – ahol a legnehezebb munkavállalót találni, rendkívül nagy a fluktuáció. A cégek egymással versengenek a dolgozókért, a fiatalabbak pedig pár ezer forintos különbségért is váltanak, hajlandóak akár többet utazni, egy új környezethez alkalmazkodni. Erről a területről egyre több az olyan visszajelzés, amely szerint kifejezetten jó döntés volt idősebbeket felvenni. Ők kevésbé mobilisak, értékelik a biztonságot, megbízhatóbbak, hűségesebbek, a konkurencia sokkal nehezebben csábítja el őket.

Ugyanakkor éppen ebben az ágazatban nyugdíjas korú munkavállalót sem könnyű találni. Az idősebbek ugyanis általában szívesebben dolgoznának félállásban, rövidebb munkaidőben. Bánhegyi Tamás szerint a cégeknek érdemes lenne sokkal rugalmasabbnak lenniük. Csak egy példa: az összeszerelő üzemekbe általában céges busszal hozzák-viszik a dolgozókat munkakezdéskor és a munkaidő végeztével. Ha lehetőséget is kap egy munkavállaló arra, hogy 4 -6 órás műszakokban dolgozzon, busz híján nem tudja megoldani a munkába járást.

Jellemző, hogy a munkát kereső idősek nem tudnak eredeti szakmájukban elhelyezkedni. Sokszor csak olyan állást találnak, amelyhez igencsak túlképzettek. Bánhegyi Tamás szerint személyiségfüggő, hogy erre hogyan reagálnak. A többség nem csinál belőle presztízskérdést, hiszen a munkavállalás elsődleges célja a pénzkereset, és nem a karrierépítés. Ráadásul többnyire a legfontosabb szempontok között szerepel, hogy a foglalkoztatás ne teljes munkaidőben, napi nyolc órában történjen, így pedig jelentősen szűkül a választék. Ugyanakkor vannak olyan szakmák, amelyekben nyugdíjazásuk után is könnyen találnak munkát az idősebbek: villamos- és gépészmérnököket nagy számban keresnek, a kor pedig – ezt mára a munkáltatók is belátják – nem akadály!

A nyugdíjasok foglalkoztatása esetén ilyen munkavállalói, és munkáltatói közterheket kell fizetni, illetve ilyen korlátozások vannak:

Saját jogú nyugdíjasok (öregségi ny.korhatárt betöltöttek)

Korhatár előtti ellátásban részesülők

Nem nyugdíjas (25-55év között)

Munkavégzés korlátozás van (versenyszférában)?

Semmilyen

évi kereset < 1.998.000 Ft (min.bér X 18)

Semmilyen

Munkáltatói közterhek (+4019 Ft/hó rehab)

<100e Ft jövedelemig 12,5%, >100e Ft felett 28,5%

28,5%

Munkavállalói közterhek

29%

33,5%

33,5%

 

A munkáltatók tehát havi 16.000 Ft-ot (14,5e Ft szociális hozzájárulási adót+ 1,5e Ft innovációs járulék) spórolnak fejenként, ha nyugdíjast foglalkoztatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr1611979154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorhajóhadnagy 2016.12.16. 15:25:36

Az idősebb - nyugdíjas vagy nyugdíj előtti - munkavállalók szerepe felértékelődik, és erre a piacon már most kellene készülni.
süti beállítások módosítása