Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Újra bringán!

Biciklis program időseknek – sajnos, egyelőre nem itthon

2016. december 06. - nagymenő

„A biztonság és a biztonságérzet a legfőbb kérdés. Sok idős jelezte nekünk, hogy szívesen bringázna, de fél a balesetektől, attól, hogy leesik, eldől, csontját töri. Ezért gondoltunk arra, hogy háromkerekű fekvőbicikliket veszünk, amelyek kellőképpen stabilak.” – nyilatkozta Kirsty Hall, a program koordinátora.

Portland városa azon túl, hogy beszerezte a bicikliket, sisakokat is vásárolt, és ingyenes órákat, és kirándulásokat is szervez az időseknek. A programban résztvevők megtanulják, hogyan használják a speciális bringákat, társaságban vannak, és mozognak a szabad levegőn. Ez már önmagában fontos eredmény, hiszen az időskorban a magány és a mozgásszegény életmód az, ami a legtöbb mentális és fizikai betegség okozója. A program kitalálói azonban ennél tovább mennek.

recumbent-adult-tricycles.jpg

Arra szeretnék rávenni az időseket, hogy a bringát ne csupán sport- és rekreációs eszköznek tekintsék, hanem közlekedési eszköznek is. Egy ilyen ügyes szerkezettel sokkal tovább képesek arra, hogy önállóan intézzék az ügyeiket, bevásároljanak, meglátogassák a barátaikat, rokonaikat.

Az igazi bringások mindig azt mondják: a biciklizés nem sport, nem közlekedés, hanem életforma. Bár két keréken egy idő után nem biztos, hogy mindenkinek kényelmes és biztonságos, idős korban sem kell lemondani róla!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr3312028029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása