Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Diákmunkával tengerpartra?

2010. július 28. - pattani

Növekszik a diákmunka piaca – legalábbis a fővárosban. Míg nyáron Budapesten szinte nincs is betöltetlen hely, addig kisebb vidéki városokban ugyanakkor többen várnak arra, hogy egy-egy szabad munkahelyre felvegyék őket pár hétre. Aki azonban nem hajlandó (vagy nem tud) lakhelyén kívül munkát vállalni, annak marad az ismerős keresés, vagy a munkanélküliség.

Egyre több fiatal gondolja úgy, hogy nyaralását vagy a nyári fesztiválokat saját maga finanszírozza, amihez viszont munkába kell állnia. A diákmunka lehetőségek azonban úgy tűnik, leképezik a felnőttek munkaerő-piaci eloszlását: az észak-keleti régióban nehezebb egynyári munkát (is) találni, míg a fővárosban jóval több a lehetőség.

Sokszor azonban nehezíti a helyzetet az is, hogy a munkaadók hosszabb távra terveznek a diákokkal, mivel nekik megéri az olcsó munkaerő (a legalacsonyabb órabér 423 Ft), a tanulók azonban egy adott összeg megkeresése után, vagy az iskolakezdéskor leteszik a munkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr252182134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvtsdr 2010.08.24. 14:05:31

amúgy megnézném azt, aki a diákmunkából keresett pénzén utazik tengerparti nyaralásra... biztos van ilyen, nem azt mondom, csak kicsit furcsa, hogy mondjuk legyen 550-es órabér, ami azért elég ok, napi 8 óra, heti 5 nap, meg mondjuk 4 hét. az 88 ezer ft, amiből mondjuk 4 hétig lakni is kell valahol, meg kajálni, szal sztem ez így kicsit necces...
süti beállítások módosítása