Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Jogosítvánnyal - vagy nélküle

2010. augusztus 23. - pattani

Néhány munkakörben alapvető elvárás a vezetni tudás és a jogosítvány megléte. Nem csak a munkahelyhez hasznos azonban ez a tudás, hanem a mindennapi életben fontos -még ha nincs is autónk, elég sokszor jól jön a tallonban tartott képességünk. Előfordulhat például, hogy egy-egy társasági eseményen a sofőr helyett nekünk átvenni a kormányt, de bámikor adódhat olyan helyzet, amikor a leggyorsabb megoldást az kínálja, ha mi pattanunk a volán mögé.

A gyakorlott vezetési készséghez azonban hosszú és rögös út vezet. Első feladatként a jogosítványt kell megszerezni, ami a KRESZ vizsgán kívül az elsősegélynyújtási és a rutin ismeretek elsajátítását jelenti. Végül jöhet a forgalmi vizsga, ahol azonban igen résen kell lenni, hiszen egy-egy addig elő nem forduló probléma (pl: biciklis kikerülése, vagy éppen napszemüveg használata) a jogosítványunkba kerülhet.

S hogy mikor érdemes belevágni a kalandba? Természetesen minél hamarabb - a legkorábbi életkor 17 év -, azonban ne essünk kétségbe, ha már jócskán betöltöttük ezt a kort. Talán egy kicsit hosszadalmasabb lesz a gyakorlat megszerzése, azonban ha az ember eltökélt és a munkája megköveteli, vagy esetleg családja miatt szeretne vezetni, mindenképp érdemes belevágni.

Ha sikeresen teljesítettük az akadályokat, igyekezzünk minél többet vezetni és gyakorolni, hogy önéletrajzunkban a későbbiekben valós kompetenciaként szerepeljen vezetési képességünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr62241010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása