Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Bérek nálunk és máshol

2010. augusztus 31. - pattani

A vállalkozói negyed oldalán olvasható cikk szerint az uniós országok végén kullog Magyarország a minimálbér mértékében. Az Eurostat adatai szerint 27 országból 20-ban rögzített a bér. Ennek mértéke Bulgáriában a legalacsonyabb, 123 euró, míg a legmagasabb ennek több mint tízszerese, 1683 euró Luxemburgban. Magyarország hátulról az ötödik a sorban.

Fontos azonban, hogy ezek a számok nem hasonlíthatóak teljes mértékben össze, hiszen a különböző országokban nem ugyanannyit érnek a bérek.

Az éves nettó keresetről a vg oldalán olvashatunk, ahonnan látható, hogy az általunk áhított osztrák fizetések messze Magyarország előtt járnak. A 2008-ban mért, euróban számolt magyarországi éves átlag nettó 6291,6 eurós fizetés az osztrák 24927,4 euróhoz képest a töredéke. Ezzel az összeggel ugyanakkor megelőzzük a bolgárokat, románokat, litvánokat, letteket, szlovákokat és lengyeleket is.

A keresetek alakulásáról többet a vállalkozóinegyed és a vg oldalán tudhatunk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr262261592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szergejsztahanov 2010.09.02. 19:16:54

JÓFIÚ! De hát ott dolgoznak is az emberek, itt meg csak varóznak! Magyarországon az a baj a munkás néppel, hogy csak a lóvé kell, de a munka az büdös!

oasoas 2010.11.22. 07:09:26

Csak a saját nevedben beszélsz gondolom!
Ha rádöbbensz arra, hogy nem fizetnek ki a munkahelyen, mert be se jelentenek, majd kirúgnak ezért, meg azért!
Mikor hónapokat töltesz a munkahely keresésével.
Mikor a munka nélküli segély esélyét is elvesztetted, mert csak addig vagy regisztrálva, míg le nem jár! Aztán már oda sem tartozol!
Te melyik országban élsz?
Gondolom megértél vagy "öt" évet. Mert ötven felett a kutyának sem kell a munkád!

szergejsztahanov 2010.11.23. 11:39:35

Megírnád a storydat? Kíváncsi vagyok rá! Már csak azért is, mert azt gondolom, hogy 50+ az legalább annyira értékes, mint a most kezdő csapat, hiszen 50+ az egyben tudást is jelent!

oasoas 2010.11.28. 09:19:52

Leírhatom, de azt hiszem nem az én sztorim az általános.
De ha munka keresésre adod a fejed ilyen korban a következő kifogásokat kapod! Tudni kell, hogy éveken keresztül nem volt bejelentett munkahely! Mert itt az minek! Még ma is ez a módi. A politikusok csak ugatnak! Ha egyszer rájönnének, hogy ne a saját zsebüket kell tömni, és egymást basztatni, hanem a gazdaságot KELL építeni!

Ha őszinték!
- Sajnos túl idős.
- Sajnos nem tud annyi nyelvet vagy azt a nyelvet amit kérek.

Ha csak vetítenek.
- Már betöltöttük a helyet. ( De mögöttem sorban állnak!)
- Nem tudjuk megfizetni azt a bért, amit megérdemelne.( Az ember már a negyedik hónap éh kopja után bármit elvállalna. Nem engedik a szabadkozás esélyét sem, csak kitessékelnek.)

A kényszerhelyzet.
- Mivel nincs az embernek már Tb-je se, így közlik, hogy mennyen el az orvosához, kérjen a munkakörére orvosi alkalmasságit. Majd közlik hogy oldjam meg, mert nekik nincs rá lehetőségük.
- Az ember elmegy a munkaügyi okosokhoz.
Csak regisztrálni tudjuk, de segíteni nem. Majd értesítjük, ha találunk az Ön számára valamit. Ezt mind mosolyogva. Értesítés, lehetőség az ablakban!
- Váltsa ki az egyéni vállalkozóit! Kérdés, Mire?
- Marad az alkalmi meló, hol tb nincs. Az egészségre hiába vigyáz az ember, jönnek a bajok. A szervezet maximális kihasználása egyenes arányban vezet a gödör felé! Mert ki kell zsákmányolni magunkat, hogy legyen munkánk!

Miért is kell élni? Ezért? Mikor az ember még a gyerektartását rezsijét sem tudja kifizetni, mert lassan ennie sincs mit.

szergejsztahanov 2010.11.29. 18:24:35

@oasoas: Szia!
Hallom a tiedhez hasonló történeteket, de nem akarom elhinni! olvasom a hasonló storykat az újságban, meg a neten, de nem fér a fejembe. Mindenki csak a száját tépi - igazad van - de kevesen tesztek valami értelmeset. Bizonyítékokra lenne szükség, sokkoló tényekre, hogy valaki felfogja, hogy tényleg rossz irányba mennek a dolgok.
Papír kéne, vagy hangfelvétel ezekről a megalázó beszélgetésekről.
Neked van ilyen?

oasoas 2010.11.30. 03:19:45

Szia!
Az ember gyereke mindig bizakodva megy egy lehetőség felé! Mert ha már az sem, akkor el sem megy! - Azok az már utcán élnek! - Egy interjúra, egy meghallgatásra nem diktafonnal és feldrótozva megy az ember. Nincs rá sajnos erre pénze. Csak dolgozni, családot eltartani, enni, és a rezsiét akarja kifizetni. De ebben az országban már ez is luxussá válik!
Leírni meg nem fogják ezeket. Még nem találkoztam olyan hivatalnokokkal.
Egyszer kértem egy olyan papírt, (igazolást) hogy ott jártam, hogy a Munkaügyiseknek tudjam bizonyítani, hogy magam is keresek munkát. - Mert azt feltételezték, hogy a munkanélkülire blazírozok!. Mert abból meg lehet élni? Én kölyökként is dolgoztam, itt meg megaláznak! - Szóval kirúgtak. Csak rendőrt nem hívtak! :-(
De nem a haragom az, mi vezérel, hanem az, hogy egyszer csak lesz valami munka, miből megélhetek! Úgy vagyok evvel, hogy az élet vissza adja majd ezeknek az embereknek. Arra már nincs erőm, hogy harcoljak ellenük. Csak arra van, hogy küzdjem magamért!

szergejsztahanov 2010.12.01. 15:15:11

Szia!
Akkor kezdjük az elején! Hány éves vagy, milyen végzettséged van, hol dolgoztál és mit dolgoznál?

oasoas 2010.12.03. 06:59:13

@szergejsztahanov:
Ezt ne itt, ha lehet! Privát elmondok mindent!
süti beállítások módosítása