Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Álommunka?!

2010. szeptember 14. - pattani

Ha az embert megkérdezik kiskorában, mi leszel, ha nagy leszel? a legtöbben határozottan rávágják az ártatlan, éretlennek tűnő válaszaikat, amelyre a felnőttek csak sejtelmesen mosolyognak, vagy nevetnek egyet. Pedig ha hinnénk a kis emberek válaszaiban, és segítenénk őket, hogy meg tudják azokat valósítani, sokkal kevesebb önzéssel találkoznánk és sokkal boldogabb lehetne a világ. Persze ez csak utópia…

Néhány embernek azonban valami szerencse folytán mégis megadatik az, amiről mások csak álmodoznak: elérik a céljaikat. Hogyan csinálják? Egész egyszerűen hisznek és kitartanak. Mindig felállnak, ha elbuknak, és ha becsuknak egy ajtót, keresnek egy másikat.

Ha a kedves olvasó ebbe a kategóriába tartozik, akkor érti, miről beszélek: az igazán sikeres emberek nem attól sikeresek, mert jó családba születtek, vagy mert ezt dobta a gép: az igazi sikert nem csak elérni kell, hanem megtartani is. Ha pedig egy-egy ajtó becsapódik előttünk, nem szabad elkeseredni. Az mindig új lehetőségeket rejt magában.

Lehet, hogy sohasem gondoltuk volna magunkról korábban, hogy mekkora változásokra vagyunk képesek. Ha az ember változtatásra kényszerül, nehezen engedi el a régit, még akkor is, ha az új sokkal jobb és több lehetőséget rejt.

Vegyünk egy nagyon egyszerű példát: van egy irodai dolgozó, aki elveszíti a munkáját. Otthon ülve és szomorkodva, vagy a lehetőségeket keresve sokfelé elkalandozhatunk, de lehet, hogy a megoldás sokkal közelebb van, mint gondolnák: mondjuk a szomszéd mindig dicsérte a Kata szeletünket, vagy a kedves rokon mindig a mi csoki tortánkat kéri a szülinapjára? És ezeket szívesen is csináljuk? Lehet, hogy épp eljött az ideje egy kis pályamódosításnak! Persze nem kell egyből cukrászdában vagy iskolában gondolkodni, (még akár az is lehet) de például innentől kezdve nem csak az iskolai végzettségünknek megfelelő helyre adhatjuk be az önéletrajzunkat, hanem akár a közeli cukrászdába is benézhetünk, hátha akad valami munka. És ki tudja, talán épp egy gyerekkori álmot valósítunk meg?...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr622294853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása