Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Tekerd meg, és sápolj!

2011. április 20. - ergo,maniac

Több nagyvárosban, így persze Budapesten is a héten reggeliosztással népszerűsítették a Bringázz a munkába kampányt, amely félidejénél tart – és amire még mindig érdemes jelentkezni!

Kedves Igen Tisztelt Vállalat Vezető!

Itt a remek alkalom, hogy egy remekbe szabott akcióval frissítse fel a dolgozók fásultságát, ösztönös tavaszi munkaundorát, valamint hogy feledtesse a tömegmészárláshoz fogható leépítések, és a drasztikus gazdasági megszorítások okozta depressziót! Ja, és addig se tüntetnek!

Kedves jómunkásemberek!

Ha a cégvezetést hidegen hagyná az alkalmazottak ösztönös tavaszi késztetése a párz… akarom mondani, az idő minél nagyobb részét a szabadban tölteni, akkor érveljünk az akció sikerének adataival! A több hetes akcióhoz tavaly már tízezren csatlakoztak. Idén se sokkal kevesebb, összesen 8267 kerékpáros regisztrált a "Bringázz a munkába!" mozgalom kampányába – és ugye még nincs vége!

Kissé disszonáns adat ugyan, hogy a résztvevők összesen 675 ezer kilométert tettek meg az 5 hetes kampány félidejéig, hiszen ez a főnök fejében pontosan ennyi feleslegesen (értsd: nem a profit minden áron való megtriplázására tett erőfeszítés közben, túlórában) elégetett energiát jelent. Ezért tegyük hozzá, hogy a jó közérzet szintén legalább harminc százalékos teljesítménynövekedéssel jár, és az egészségügyi kiadások is drasztikusan csökkenthetőek hosszú távon.

A több hetes akció mindenképp jár némi médiatámogatással, annyival mindenképp, hogy a közbeszédben is dekódolható jófejség legyen, ha részt vesz rajta egy csapat a brigádból. Szakemberek – jelen esetben a Kerékpárosklub tagjai – szerint ez már csak azért is lenne üdvös, mert szinte nulla fillér beruházással hozzátettünk valamit egy hosszú távú folyamathoz, amely boldogabbá varázsolja unokáink bolygóját.

Ehhez persze szemléletváltásra és még több biztonságos bicikliútra is szükség lenne, hogy még jobban elterjedjen ez a környezetbarát és egészséges közlekedési forma. A kampányfélidő és a Föld-Hold távolság felén is túl nyúló kilométerek megünneplése ugyanis arra világít rá, hogy az apránként kifejtett kevés erőfeszítésnek is rengeteg haszna lehet!

A fővárosiaknak egyébként tényleg jó dolguk volt: a Gödörnél Ónodi Esztertől, a Batthyányi téren pedig Hajós András, Hegedűs D. Géza, Tilla Attila, Németh Juci, Király Júlia és Németh Lajos nagykövetektől kapták a reggelit az éppen arra járók, és így legalább ezen a napon nem kellett magyarázkodni egyes cégvezetőknek a béren kívüli juttatások ideiglenes, előreláthatólag olyan tízéves beszüntetésérő.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr932842357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása