Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Lex Strauss-Khan - ezentúl a szobalányok erkölcseit is törvény védi?

2011. június 13. - nagymenő

Az üzleti utak mocskos titkai. A NEWSWEEK közvélemény-kutatása szerint sok házas férfi a szobaszolgálat részének tekinti a sex-et is. Megváltoztathatja-e a Strauss-Kahn féle botrány az eddigi játékszabályokat?

 (Page 1 of 2)

Dominique Strauss-Kahn nem úgy vonul be a történelembe, mint Franciaország új miniszterelnöke, sokkal inkább úgy fognak rá emlékezni, mint aki a „vendéglátóipart” kevésbé „vendégszeretővé” avanzsálta.

A megkérdezett üzletemberek többsége úgy véli, hogy a sex a hotel kényelmi szolgáltatásai közé tartozik, mint az ingyen sampon vagy csokoládé a párnán. Strauss-Kahn esetét megelőzően, amikor is egy takarítónőt szexuálisan zaklatott, a hotelek is szemet hunytak az ilyen esetek fölött. A jövőben már nem. Miután múlt hónapban egy egyiptomi üzletembert a new york-i rendőrség szállított el az előkelő Pierre hotelből szexuális zaklatásért a hotel azt nyilatkozta, hogy a kiszolgáló személyzetet segélyhívóval látják el. A Central Parkban található Ritz-Carlton hotel is hasonló lépéseket fontolgat. Scott Geraghty, a hotel vezérigazgatója elmondta, hogy a napi megbeszélések során a menedzsment speciális biztonsági irányelvekkel látja el a személyzetet és folyamatosan az éberség fontosságát hangsúlyozzák, továbbá elvárják, hogy jelentsék, ha bármi gyanúsat észlelnek munkájuk során. A vendéglátóipar legnagyobb egyesülete – az UNITE – a hotelek dolgozói részére sexuális zaklatással kapcsolatos tréninget szorgalmaz.

Mindez kissé nyugtalanítja az üzletembereket, miközben próbálják kitalálni, hogy mit tartanak elfogadható viselkedésnek. Rendben van-e az, ha a szobalány zárt ajtók mögött teríti meg a reggeliző asztalt? Ha egy szoba-masszázst rendelünk az gyanút kelt-e a személyzetben, hogy esetleg mást is szeretnénk? Szabad-e beszédbe elegyedni a személyzettel a liftben? Valószínűleg nem, ha a new york-i RegencyHotel alkalmazottját hallgatjuk, aki szerint a férfi vendégek gyakran a munkaköri követelményként előírt kedvességét és mosolyát flörtnek tekintik.

Ezek a kérdések igen kényesek, mivel a férfiak hajlamosak kicsapongóan viselkedni utazásaik során. A NEWSWEEK/ Daily Beast közvélemény-kutatása szerint 400 nős férfi közül 21% bevallja, hogy megcsalná hitvesét üzleti utjai során – és 8% meg is teszi (többségük nem egy alkalommal). A válaszadók 6%-a elmondta, hogy fizetni szokott a szexért utazásai során. Míg mások elismerték, hogy szállodai alkalmazottaknál próbálkoznak: a férfiak 3%-a a NEWSWEEK szerint már kezdett ki hotel alkalmazottal (több mint a felét elutasították), és 2%-uk szexuális kapcsolatot létesített velük. Még ha nem is létesít szexuális kapcsolat, sok üzletember utazásai során szívesen meztelenkednek – a házas emberek 12%-a elismerte, hogy sokszor nincsenek teljesen felöltözve, amikor beengedik a szobájukba a személyzetet. És mi a helyzet a masszázzsal? A házas férfiak 11%-a mondta azt, hogy a masszázs során szexuális kapcsolatot létesített, de egyik sem vállalta fel a kezdeményező szerepét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr922980871

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Letámadják a szobalányok a szegény magányos férfivendéget? 2011.06.13. 18:34:10

Dominique Strauss-Kahn francia elnök akart lenni, épp ezért senki nem tudhatja biztosan, hogy valóban megfogta a szobalány fenekét, vagy máris elindult a durva kampány. A NEWSWEEK közvéleményt kutatott és kiderítette, hogy az üzleti úton lévő urak f...

Trackback: Letámadják a szobalányok a szegény magányos férfivendéget? 2011.06.13. 18:34:01

Dominique Strauss-Kahn francia elnök akart lenni, épp ezért senki nem tudhatja biztosan, hogy valóban megfogta a szobalány fenekét, vagy máris elindult a durva kampány. A NEWSWEEK közvéleményt kutatott és kiderítette, hogy az üzleti úton lévő urak f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása