Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A szépség ára – Avagy George Clooney mázlista, Kiszel Tünte meg cseszheti

2011. augusztus 18. - nagymenő

 „Nézz a tükörbe” Ha ronda vagy keveset fogsz keresni, ha jóképű vagy akkor meg sokat!

A The University of Texas kutatója újra feltatlálta a csőben a lukat, azal a különbséggel, hogy ő most forintosította, egészen pontosan dollárosította a régi axiómát.
„A rondák kevesebbet keresnek, mint az átlagosak, az átlagosak meg kevesebbet keresnek, mint a szépet.” Ez a sommás megállapítás Daniel Hamermesh „A szépség ára: Miért sikersebbek a vonzó emberek” című tanulmányából való.
 
A texasi egyetem kutatója odáig jutott, hogy azt álítja: a két véglet, mármint a ronda és a csodálatosan szép ember – mindegy, hogy nő vagy férfi – keresete között az élete során akár /!!!!!/ 230 000 dollár, azaz kb 80 millió forint különbség is lehet. Ebben a számításban nincsenek benne az extrém sok pénzt kereső sztárok természetesen.
 
A kutatás egy öt fokú skálán elemezte az ember szépségét.
 
1. ronda        a férfiak 1%ka,     a nők 2%-ka
2. tűrhető      a férfiak 11%-ka,  a nők 13%-ka
3. átlagos      a férfiak 59%-ka,  a nők 51%-ka
4. szép         a férfiak 27%-ka,   a nők 31%-ka
5. csodálatos a férfiak 2%-ka,    a nők 3%-ka
 
Egy átlogosnál jobban kinéző férfi 17%-kal keres többet, mint az átlagot alulról súroló. Ugyanez a nőknél 12%-os különbséget jelent.
 
Ugyanebben a témában készült egy koreai talulmány is, ami azt kutatta, hogy a plasztikai műtétek segítenek-e a rondáknak abban, hogy többet keressenek? NEM! Nincs annyi pénz, aki ronda az is marad.
 
Ami érdekes, hogy a férfiak – tudtuk persze – sokkal hiúbbak. Mr. Mamermesh a rondákat csak annyival tudja bíztatni, hogy az életrajz még mindig fontos egy interjúnál és ha az atraktivitás is szempont, a csúnyábbak dobják be magukat és legyenek karakteresek. A szépek ugyanis csak szépek!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr253162678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása