Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Felmondok, munkanélküli akarok lenni!

2011. szeptember 07. - nagymenő

Tömegével mondtak fel határozott idejű szerződéseket az egyik nagy munkaközvetítő cégnél augusztusban. A folyamat szeptember 1-én megállt. Azon a napon, amikortól változtak a munkanélküli ellátás szabályai.

A magyar logikuson gondolkodik. Jobb ma egy biztos segély, mint holnap egy bizonytalan munkahely. Szeptember elsejétől ugyanis csökkent a munkanélküli ellátás ideje 270 napról 90-re, de addig 270 volt. Vagyis aki augusztus 29-én felmondott és 30-án pénteken gyorsan bejelentkezett a munkaügyi központban, hogy ő aktív munkakereső, akkor neki még 270 napig vagyis a régi módi szerint jár a segély. 

A trendet egyébként a munkaügyi központokban is megerősítették, Pécs környékén óriási roham volt, sorok álltak Miskolcon és Nyíregyházán is.

Az álláskeresési járadék az eddigi minimum 73, maximum 270 nappal ellentétben múlt csütörtöktől legalább 36, de legfeljebb 90 napig jár. Az 5-tel szemben szeptembertől minden 10 nap jogosultsági idő felel meg egy nap járadékfolyósítási időnek. A járadék folyósítása eztán nem tagolódik két szakaszra, az álláskeresési járadék összege a munkaerő-piaci járulékalap 60 százaléka, ez azonban nem lehet magasabb az aktuális minimálbérnél (78 ezer).

Vagyis, sokan kiszámolhatták, hogy még mindig jobban járnak, ha szeptember 1je előtt felmondanak és 9 hónapig tuti jön a segély, mintha dolgoznak és vállalják annak kockázatát, hogy 3 hónap múlva lapátra kerülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr413208234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása