Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Ha hülye lennél legalább sminkkeld magad!

2011. október 17. - nagymenő

A smink elsődleges célja, hogy vonzóbbá tegye a nőket. Egy új tanulmány szerint a nők hitelesebbek és jobban értenek a szakmájukhoz, ha sminkelik magukat.

A kutatást, melynek költségeit a Procter & Gamble állta a Harvard Medical School és a  Dana-Farber Cancer Institute köztiszteletben álló kutatói tervezték meg és vezényelték le. A résztvevők feladata az volt, hogy nézzék meg a különböző mértékben kisminkelt nőket – smink nélkül, minimális sminkkel, professzionális és erős sminkkel – majd osztályozzák az alábbi szempontok szerint: vonzerő, kompetencia, megbízhatóság.
 
Amikor az arcok csak néhány másodpercre tűntek fel a résztvevők előtt és gyors döntésre voltak kényszerülve a kísérletben résztvevők – hiszen ez így történik az életben is – minden kategóriában a kisminkelt arcok kaptak jobb helyezést.  Még abban az esetben is, amikor korlátlan idő állt a résztvevők rendelkezésére az arcok tanulmányozására, a jobban kisminkelt személyek (még az erősen sminkelt arcok is) magasabb pontot értek el a kompetencia kategóriában a teljesen smink nélküliekkel szemben.
 
Nem újdonság, hogy a karrierépítésben szerepet játszik a megjelenés, ami a kereset mértékére is kihat. Egy angliai tanulmány szerint a szőke nők jobban keresnek, mint a barnák vagy a vörösek, még akkor is, ha figyelmen kívül hagyjuk a magasságot, a súlyt és a szakképesítés mértékét is. Egy másik felmérés eredményeként azt az elméletet állították fel, hogy a szép emberek álatlában boldogabbak, mivel a megjelenésük révén több pénzt keresnek az átlagos megjelenésűeknél.
 
A smink tulajdonképpen lehetőséget nyújt arra, hogy valamit elrejtsünk vagy kiemeljünk – ami esetleg csalásnak minősülhet mások szemében. Viszont, ha a sminket egy plusz lehetőségként alkalmazzuk, akkor az a nőket mások szemében nem csupán vonzóbbá, de tehetségesebbé és megbízhatóbbá is varázsolja.
 
Miért van ez így? Miért nem a természetesebb, smink nélküli arcokat tartják tehetségesebbnek, megbízhatóbbnak? Erre nincs pontos magyarázat. Bármi is az oka ennek, az tény, hogy a szép nőket pozitívabban ítélik meg és még azokat is, akik legalább megpróbálnak tenni azért valamit, hogy vonzóbbnak lássák őket. Elvégre a smink azt tükrözi, hogy foglalkozol a megjelenéseddel és ezáltal azt sugallja, hogy foglalkozol a vevőkkel, főnököddel és a kollégáiddal is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr423309213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása