Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Szex közben is a munka jár a fejében!

2012. január 19. - nagymenő

Egy új tanulmány szerint azoknak a pároknak sokkal nehezebb különválasztani a munkát a magánélettől, akik azonos munkakörben dolgoznak, mint a különböző munkakört betöltőknek.


Az angliai Bedfordshire-i Egyetem kutatói 291 olyan egyetemi munkatársat kérdeztek meg, akiknek a partnerük is oktatási területen dolgozik, és 350 olyan egyetemi dolgozót, akiknek a párjuk más területen tevékenykedik.   Ezen kívül 32 online interjút is készítettek olyan oktatókkal, akiknek a társuk is tanár. A párok a következő típusú kérdésekre válaszoltak: a munka és a magánélet közötti egyensúly megítélése, hány órát dolgoznak naponta és mennyire elkötelezettek a munkájuk iránt. A tanulmány szerint az azonos munkával rendelkező párok sokkal nehezebben tartanak egyensúlyt a munka és a magánélet között, több órát töltenek munkával és sokkal inkább elkötelezettek, mint a különböző munkakört betöltő partnerek.
"Egyre több azonos munkakörrel rendelkező ember talál egymásra – erre az oktatás területén láthatunk leggyakrabban példát. A kutatás eredménye azt mutatja, hogy a partnerek azonos munkaköri beosztása veszélyezteti a munka és a magánélet közötti egyensúlyt, mivel sokkal több munkahelyi kérdés ’szivárog’ be az otthonukba az azonos feladatok miatt” – mondta Gail Kinman a Bedfordshire-i Egyetem professzora.
Arra is találtak bizonyítékot a kutatás során, hogy az azonos munkakör erősíti a kölcsönös megértést a munkakörnyezetet illetően, és ezáltal a partnerek jobban támogatják egymást a stresszesebb időszakokban. Következtetésként elmondhatjuk, hogy a munka által összekapcsolt pároknak több segítségre van szükségük annak érdekében, hogy képesek legyenek határt szabni a munka és a magánélet között.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr343589231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása