Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A én anyukám meg kamionos!

2012. április 16. - nagymenő

Szól a Morning Show a Klassz FM-en. A legújabb munkaerő-piaci trendek. Hogy mi? Már itt is gazdasági műsor, kora reggel? Nem, „mókának, kacagásnak” indul, ébredjünk jól, viccesen. Az elejéről lemaradtam, de ha jól értem, készült valami újabb brit kutatás, ezúttal arról, hogy a válság hatására egyre több nő vállal férfias, míg egyre több férfi nőies munkát.
No és itthon? Telefonáljon, aki olyan munkát űz, amit a többség az ellenkező nemhez köt. Izzanak a vonalak, telefonál az óvó bácsi, a véletlenek a műsorvezetők kezére játszanak, hiszen a játékra is egy szobafestő nő jelentkezik.
Aztán jön a műkörmös fiú. Amúgy műbútorasztalos az eredeti szakmája. „Csiszolok, lakkozok” – mondja némi öniróniával. Nem ment az üzlet, muszáj volt váltani. A barátnője körmét is egy srác csinálta, innen jött az ötlet. Igen, sokan rácsodálkoznak. De ma már megvan a fix vendégköre, és végül is élvezi. Az asztalosság meg maradt hobby. Mondhatni, happy end.
Végül pedig egy hölgy, aki kamionos. A van-e baseball sapkád és szoktál-e anyázni, dudálni típusú kötelező kűrök után jön a valódi sztori. Tönkrement vállalkozás, tönkrement házasság, négy gyerek. „Inkább hagytam őket otthon a nagymamára, minthogy azt nézzem, hogy éheznek” – hangzik el a kulcsmondat. A beszélgetés kellemesen és szellemesen folyik tovább. Beszólnak-e a pasik? Hogy nézel ki? Mint egy igazi, lapáttenyerű kamionos? „Igyekszek nő maradni” - jön a válasz. A reggeli tere-fere a végéhez közeledik. Búcsúzkodás, szia, szia. „Azért ez szomorú, hogy ma Magyarországon egy négy gyerekes anyának ezt kell csinálnia, hogy megéljen.” Az utolsó mondat valahogy a levegőben marad. Végül is ez egy szórakoztató műsor.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr34453020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása