Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A főnök kedvéért mindent

2012. április 27. - nagymenő

Brit kutatók már megint olyasvalamit kutattak, amit bárki, akinek az utcán felteszik a kérdést, garantáltan megválaszolt volna. Jobbak a karrierkilátásaik azoknak, akik jól alkalmazkodnak a főnökükhöz, még akkor is, ha alkalmatlanok a magasabb pozíció ellátására, és értelmi szintjük gyengébb kollégáikénál. – adta hírül a Daily Telegraph.
Igaz, a kutatásnak nem annyira a tény megállapítása, mint inkább annak nemzetközi, és statisztikailag is elfogadható bizonyítása volt a célja. Öt földrész 1500 vállalatánál vizsgálódtak, és bármerre jártak, az derült ki, hogy a fejünkben elhelyezkedő szervek közül karrier szempontjából az agynál jóval fontosabb a nyelv. Vagyis a felemelkedés csupán azon múlik, hogyan alakítjuk személyes kapcsolatainkat. „A munka világában azért vesznek fel minket, amit tudunk, és azért rúgnak ki, amik vagyunk” – állapítja meg frappánsan egy expert a kutatást kommentálva, és megerősíti: legyél kedves a főnökhöz, a többi nem számít. Ha már kutattak a jó öreg britek, egy füst alatt azt is megkérdezték, melyek az egyes nemzetekhez tartozó munkavállalók fő tulajdonságai. Nos, a franciák individualisták, a németek parancsnokok, az ausztrálok végrehajtók, a brazilok hadvezérek, a kínaiak keményen dolgozók, utóbbiakon belül a hongkongiak fifikás szervezők.  Mivel a kutatást britek végezték, mily meglepő, róluk derült ki, hogy eredményközpontúan dolgoznak, és képesek önállóan dönteni. Ez igazán pompás! Vajon a brit kutató ezt kimatekozta valahogy, vagy csak a kedvébe akart járni az egyébként tutyi-mutyi brit főnökének?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr44476349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása