Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Aki kövér az rossz munkaerő

2012. május 07. - nagymenő

Nem elég hogy nő vagy, elmúltál 25, esetleg van egy-két gyereked, ha van rajtad pár kiló plusz, tovább romlanak a munkaerő-piaci esélyeid. Igaz, hogy brit kutatók tesztelték, de a gyakorlat is ezt mutatja. Aki túlsúlyos, nehezebben talál állást. Általános vélekedés, hogy akire pár zsírpárna kúszott fel – mondjuk az íróasztal mellett töltött évek során – az lusta, rossz munkaerő.
102 diáknak mutatták meg 12 nő önéletrajzát úgy, hogy fotót is csatoltak mellé. Méghozzá duplán. Before-after típusú képek voltak, a kettő között pedig egy súlycsökkentő műtét és persze jó pár kiló volt a különbség.
Ugyanazon nők soványabb kiadását minden esetben jobb munkaerőnek tippelték a válaszadók, sikeresebb karriert és magasabb fizetést társítottak a karcsú jelöltekhez.
A tesztet persze csak női jelöltekkel végezték el. Úgy tűnik, a pasiknál még mindig „tekintélyt parancsol” a sörhas, egy nagydarab fickót simán elfogad jó munkaerőnek a közvélemény.
Vajon doktor Bubó jobban járna, ha Ursulát lecserélné egy szúnyogra?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr284493306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása