Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A legbrutálisabb nyárimunkák - a Góbitól Alaszkáig

2012. május 25. - nagymenő

Nyakunkon a nyár, a diákok pedig világszerte nyári munkalehetőségek után kutatnak. Legutóbb a hazai kínálatot mértem fel, találtam is izgalmas nevű, bár vélhetően kevésbé izgalmas elfoglaltságot fedő ajánlatokat, például autóülés-tesztelő pozícióra. Most elsősorban amerikai fiataloknak szóló ajánlatokra leltem, méghozzá a leg bulisabbakra, amelyeknek lényege nem annyira a pénzkeresés, mint inkább a szórakozás és a világjárás, persze, némi munkával színesítve.

Az amerikaiak persze könnyű helyzetben vannak: gyakorlatilag az egész világon nagy igény mutatkozik anyanyelvi angoltanárokra, így bármi is az álomcélpont, a nyaralás közben lehet egy kis pénzt is keresni.
Vannak azonban ennél izgalmasabb lehetőségek is: ha valaki például sivatagba vágyik és dínó mániás túl az ovis koron is, elmehet Mongóliába, a Góbi sivatagba, és túrhatja a földet ásatásokon őslény csontokat keresve.
Ha a buli igazi bulit jelent, vagyis napfényt, tengerpartot és végtelen partizást esténként, a nappalokat tölthetik a diákok máltai cukrászdákban, a szigetországban ugyanis cukrászokat keresnek nyári munkára.
Ehhez persze tudni kell sütni. Ennél egyszerűbb koktélt keverni, mondjuk Ibizán.
Aki nyáron is bírja a nyolc órát, és a matek is megy, a Karib szigeteken találhat ideális nyári munkát: a Kajmán szigeteken, Arubán és Bermudán is várják a könyvelőket.
Ha a nyár valakinek nem feltétlenül a dögmeleget, a napfényt és a tengerpartot jelenti, a pihenés pedig a napozást és partizást, jelentkezhet hegyi túravezetőnek Peruba, vagy vadvízi túravezetőnek Alaszkába.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr74545460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása