Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Repjegy, csak oda.....

2012. június 25. - nagymenő

„Ha más nincs, elvállalom a tányérmosogatást is, csakhogy támogassam a családomat. Közben meg keresem a lehetőséget, hogy külföldre mehessek."  Nem, ez nem hazai termés. Egy 27 éves görög srác nyilatkozta a CNTV-nek. Amúgy, végzettségét tekintve statisztikus. Mivel munkája nincs, volt ideje számolgatni, mekkora esélye van arra, hogy normális munkát találjon. Az eredmény a nullához közelít. „Vagy visszamegyek tanulni, vagy elvállalok bármit, amit találok, vagy külföldre megyek" – vázolja a lehetőségeket. Hát, ez is ismerősen cseng!

oneway.jpg

A reménytelenség általános: a munkaügyi központokban is azt mondják, szinte lehetetlen a pályakezdőknek állást találniuk. Ha mégis sikerül, a havi 460 eurós minimálbérnél többet aligha kapnak.

Szóval, szedik a sátorfájukat: irány Amerika, Ausztrália, Németország, Anglia.

A statisztikák szerint tavaly, csak Németországba 23 000 pályakezdő fiatal emigrált Görögországból. Pedig ott is egyre nagyobb a konkurencia. Például a magyarok.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr314609413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása