Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

"Támogasd a távmunkát, mielőtt elszabadul a bosszúm!”

2012. július 18. - nagymenő

Még el sem kezdődött a londoni olimpia, máris jönnek a hírek a közlekedési káoszról. Pedig a szervezők azt ígérték, mindent megtesznek azért, hogy az ötkarikás játékok idején simán menjenek a dolgok. meghirdették például a „dolgozz otthonról" programot, hogy így csökkentsék a brit fővárosban közlekedők tömegét. Az előzetes tervek szerint arra szerették volna rávenni a munkaadókat, hogy legalább az ingázók egyharmadának engedélyezzék az olimpia ideje alatt az otthoni munkát. A terv logikus, és szinte minden lap beszámolt róla, már hónapokkal ezelőtt. Úgy tűnik azonban, London főpolgármestere nem hallott róla. Nemrégiben ugyanis Boris Johnson úgy nyilatkozott: az otthoni munka a lógósok paradicsoma.  Szerinte az otthondolgozók valójában csak ücsörögnek, és a hűtőhöz ingáznak, hogy sajttal tömjék a fejüket. (Miért éppen azzal? Elfogyott a chips meg a sör?)

workinghome.jpg

Az olimpiai közlekedésről tartott konferencián egyenesen azt találta mondani, hogy az otthoni munkavégzés csupán kifogás az intézményesített lógásra.

A Miniszterelnök viszont egészen máshogy látja a helyzetet: közszolgák ezreinek engedélyezi, hogy az olimpia teljes, hét hetes időtartama alatt otthon végezze el a feladatait.

A főpolgármester szerint viszont ez rossz üzenet, hiszen olyan, mintha Nagy Britannia kitenné az „Üzlet Zárva" táblát.

Johnson szerint a távmunkát amúgy is túlértékelik. Szerinte szükség van arra, hogy a dolgozók reggel bemenjenek a munkahelyükre, szemtől szembe találkozzanak kollégáikkal és ügyfeleikkel. Johnson szerint, ha London védőburkot húz az olimpia köré, nem profitálhat a soha vissza nem térő lehetőségből, amit a sportesemény jelent.

Biztosan tovább tart majd, de el lehet jutni a munkahelyekre – véli a főpolgármester.

A Daily Mailben megjelent cikkhez érkezett kommentekből kiderült: a főpolgármester jónéhány volt vagy leendő távmunkást magára haragított azzal, hogy a távmunkát fizetett lustálkodásnak minősítette. Barbara azt írja, ő az egyike azoknak, akik a főpolgármester szerint csak ücsörög, és sajtot zabál. A valóság viszont az, hogy akár 50 órát is dolgozik egy héten, miközben csak 35-ért fizetik.

Gaia pedig rendesen kiakadt: „Támogasd a távmunkát, mielőtt elszabadul a bosszúm!"

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr554664571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása