Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Biznisz, otthonról

2012. augusztus 17. - nagymenő

Pang a munkaerőpiac, nincs állás? Amúgy sem jön be a kilenctől-ötig? Rosszak a tapasztalatai a főnökökkel? Hajrá! Kalandra fel! Otthonról is lehet karriert csinálni. A legnagyobb kérdés persze, hogy mibe érdemes belevágni. A alec.co.uk oldalon összegyűjtöttek néhány tippet. Bár az oldal brit, a legtöbb ötlet itthon is működhet.

A kozmetikumok árusítása például fiatal anyukáknak ideális megoldás. Számtalan cég kínálja portékáit MLM rendszerben. Vannak köztük kóklerek, de vannak megbízhatóak, úgyhogy nem árt alaposan körbenézni a piacon. Jó megjelenés, nyitott természet. Nagyjából ennyi kell ahhoz, hogy némi extra jövedelem álljon a házhoz.

Ha valakiben megvan a kereskedői véna, akár webshopot is üzemeltethet. Megfelelő beszerzési forrás esetén, a neten a bolti árnál olcsóbban is meg lehet hirdetni az árut, hiszen nincs szükség üzlethelyiségre, alkalmazottakra. Figyelem! Ahhoz, hogy egy webshop beinduljon, erős marketing kell!

Ha a kereskedelem nem lenne vonzó, van más lehetőség is. Például az adminisztrációs szolgáltatás. Rengeteg kisvállalkozó dolgozik úgy, hogy nincs adminisztrátora. Papírmunka akad ugyan bőven, de annyi mégsem, hogy megérne egy alkalmazottat fizetni. Az viszont nagy könnyebbség, ha valaki elvégzi ezeket a feladatokat a vállalkozó helyett. Laptop, internet, 4-5 állandó vállalkozás, és simán kijön a napi nyolcórányi feladat.

workingmum420x0.jpg

Ugyancsak a kisvállalkozásokra építhet az, aki otthoni telefonos ügyfélszolgálatot vállal. Csakúgy, mint az adminisztrációs munkánál több kuncsaft kell ahhoz, hogy „sok kicsi sokra megy” alapon munkahelyet kreáljunk magunknak.

Szakértelmet, képzettséget kíván, de keresni is jobban lehet vele: a könyvelők jelentős része korábban is otthon dolgozott, és több kisebb-nagyobb cég ügyeit intézte.

Nem túl izgalmas, de egyre nagyobb rá az igény: az adatbevitel azok számára lehet ideális, akiknek az életében a munkán kívül van más, fontosabb, izgalmasabb kihívás, például kisgyerekek nevelése. Általában nem órabérben fizetik, hanem a bevitt adatmennyiség alapján. Így nincs állandó nyomás, kényszer, hogy időben készen kell lenni a feladattal.

Kreatívabb feladat az önéletrajzírás. Van ugyanis, akinek ez magától nem megy. Márpedig profi CV nélkül esélye sincs a munkaerőpiacon. Munkahelyet teremthetünk magunknak azzal is, hogy másoknak segítünk munkahelyet találni.

Ha valaki az anyanyelvén kívül más nyelven is folyékonyan beszél, az otthoni fordítást neki találták ki. Nem kell rögtön nagyregények irodalmi szintű fordítására gondolni: hivatalos levelek, katalógusok, termékismertetők. Akad feladat bőven.

A konfekció az konfekció, mi meg emberek vagyunk. Itt túl bő, ott túl hosszú, tönkrement a cipzár.  Ha valaki szépen tud varrni, vállalhat kisebb-nagyobb átalakításokat, javításokat. A „marketinget” az elégedett ügyfelek biztosítják.

Szájról-szájra terjed annak a híre is, ha valaki gyerekfelügyeletet vállal. A saját kettő mellett elférne még néhány napi pár órára? Még az is kiderülhet, hogy a kölkök olyan jól eljátszanak együtt, hogy a „munka” nem plusz teher, hanem éppen könnyebbség.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr224717260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy újabb piramisjáték omlott össze 2012.08.29. 00:32:39

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bezárta a Zeekrewards néven működő piramisjátékot, amibe Magyarországról is sok befektető beszállt, írta a Forbes online gazdasági portál.  Az oka az volt a SEC közbelépésének, hogy a piramis játék elven működő rendsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása