Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Bajnok munkatársak!

2012. augusztus 27. - nagymenő

Az Olimpia pozitív hatásai a brit munkahelyeken. Pénteken publikálta legfrissebb felmérését az Institute of Leadership and Management arról, hogyan hatott az olimpia a brit munkahelyekre. Nos, a legtöbb megkérdezett szerint sehogy. Ami azért nagy eredmény. Különös tekintettel arra, hogy a játékok előtt sokan aggódtak azért, hogy a várható közlekedési káosz egyszerűen leblokkolja a brit gazdaság működését, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a munkavállaló esetleg a munka helyett is a sporteseményeket követi.

images_2.jpeg

A felmérés készítői ezer menedzsert kérdeztek meg. 65%-uk mondta azt, hogy az Olimpiának kevésbé volt bomlasztó hatása, mint azt korábban várták. Csaknem 80% nyilatkozott arról, hogy nem is érezte a világjátékok hatását. Csaknem felük pedig úgy véli, hogy a munkamorál egyenesen emelkedett a sportesemények következtében.

A cégek 41%-ánál megengedték a munkavállalóknak, hogy nézzék a tévéközvetítéseket. Az, hogy a munkatársak tekintete időnként a képernyőre tapadt pozitív hatással járt: 37% szerint nőtt a produktivitás, míg 67% arról számolt be, hogy a közös élmény összekovácsolta a csapatot.

A brit cégek 18%-a, vagyis csaknem negyede vezetett be az Olimpia idején olyan alternatív munkaformákat, mint a távmunka, vagy a csúsztatott munkaidő. Közülük 43% vélte úgy, hogy a próbaüzem olyan jól sikerült, hogy az olimpia elmúltával is alkalmazzák ezeket a módszereket.

Korábban a Most Wanted is beszámolt arról, hogy London polgármestere, Boris Johnson szerint a távmunka a „lógósok paradicsoma”. Az cégvezetők 76% szerint a polgármester nagyon nagyot tévedett!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr294734584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása