Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A randiguru tanácsai állásinterjúztatóknak

2012. szeptember 11. - nagymenő

Az állásinterjú olyan, mint az első randi. Számít az első benyomás, a modor, a stílus, a megjelenés. Ráadásul, aki velünk szemben ül számít arra, hogy a nagy alkalommal a legjobb arcunkat szeretnénk megmutatni, ezért megpróbál titkos jelekből olvasni.  Az ere.net ezért egy csokorba gyűjtötte a legfontosabb randiszabályokat, interjúztatókra szabva.

dateing.jpg

Fontos az első benyomás.

Fontos, de nem minden. Fogjuk vissza magunkat, és bármilyen rokonszenves is a jelölt, óvakodjunk az olyan megnyilvánulásoktól, mint a “remek pozícióm van az Ön számára”.

Ne higgy a szemednek! Mindannyian hallottunk már olyan történeteket, amikor valaki regisztrált egy online randi oldalon, és csak a személyes találkozáskor derült ki, hogy valójában húsz centivel alacsonyabb, és 10 évvel öregebb, mint a profilja szerint!

A jelöltek felnagyítják a jótulajdonságaikat, a képességeiket, és igyekeznek titkolni a gyengeségeiket. Interjú, előszűrés, referenciák ellenőrzése – minderre szükség van, mielőtt a döntés megszületik.

Tűnj nehezen elérhetőnek! A kétségbeesettség a világ legrosszabb parfümje!

Ha túl nagy felhajtást csapsz a jelölt körül, és szinte könyörögsz neki, hogy ugyan már, menjen be interjúra, kontraszt a saját alkupozíciódon.

Vedd tudomásul, hogy nem változtathatod meg az embereket!

Ügyelj a piros zászlókra! Próbáld minél alaposabban feltérképezni a jelölt gyengeségeit, és ne hagyd őket figyelmen kívül, még ha elsőre nem is tűnnek olyan fontosnak.

Készülj a randira!

Vagyis az interjúra.  A jelölt készül. Szabadságot vesz ki, időt szán rád. Ha azt kérdezed tőle, hogy mégis mit szeretne, csak az időtöket vesztegetitek. Készíts jegyzetet az önéletrajza és a saját elvárásaid alapján. Kérdezz célirányosan.

Ne beszélj túl sokat! Ha valaki folyamatosan önmagáról beszél, azt a benyomást kelti, hogy túl sok időt tölt egyedül.

Beszéltesd a jelöltet! Derítsd ki, mire képes,mik az elvárásai, hogyan képzeli a közös munkát.

Ne félj attól, hogy a randi túl rövid lesz!

Már az elején tedd fel a legfontosabb kérdéseket, és mondd meg a jelöltnek az igazat! Ha nem őt keresed, ne lopjátok egymás idejét!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr134767911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása