Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Az amerikaiak kevesebbet dolgoznak, mint gondolják!

2012. november 01. - nagymenő

Ha arról kérdezik az amerikaiakat, mennyit dolgoznak egy héten, hajlamosak arra, hogy alaposan felülbecsüljék a munkával töltött időt. A Labor Department friss kutatása szerint átlagosan 5-10%-kal. A kutatás úgy készült, hogy heti becslést kért a dolgozóktól, majd egy héten át naplót vezettetett arról, valójában mivel is töltik az idejüket. Az eltérés oka talán a rossz memória, talán a vágy, hogy a külső szemlélő minél hatékonyabbnak lásson minket - vagy mind a kettő.

watch.jpg

Azok, akik negyven órát saccoltak, valójában átlagosan 37-et dolgoznak. Arányaiban azonban a legnagyobb eltérés a munkaórák vélt és valós száma között azoknál van, akik valóban többet dolgoznak, mint az átlag. A felmérésből kiderült, hogy akik azt állították, hogy heti 75 órát töltenek munkával, igazán „csak" 50-et dolgoznak. Az eltérés tehát 25 óra, vagyis plusz 50%! A másik végletet azok képviselik, aki félállásban, körülbelül 25 órát dolgoznak hetente. Közöttük akadtak olyanok is, akik a munkával töltött órák számát kevesebbre saccolták. A többet érez – kevesebbet dolgozik hozzáállás nem amerikai specialitás. Ugyanez igaz Japánban, Belgiumban vagy éppen Oroszországban. Ugyanakkor az amerikaiak időérzéke nem csak a munkahelyen, a háztartásokban sem működik igazán. Mérték ugyanis azt is, hogy mennyi időt töltenek házimunkával elméletben – és persze gyakorlatban. A férfiak átlagosan 23 órára, vagyis majdnem egy teljes napra tippeltek, miközben a valóság ennek kevesebb, mint a fele, összesen tíz óra. A nők becslése 32 óra volt, valójában azonban egy átlagos amerikai nő 17 órát tölt háztartási munkával hetente.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr924883733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása