Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Ha csak álom a diploma…

2012. december 20. - nagymenő

A legjobban fizető állások Amerikában, felsőfokú végzettség nélkül, a myplane.com listája alapján:


  1. Fúrótornyi munkás
  2. Ipari búvár
  3. Vasúti forgalomirányító
  4. Vegyipari operátor
  5. Ingatlanközvetítő
  6. Metróvezető
  7. Postai alkalmazott
  8. Cölöpverőgép-kezelő
  9. Vasúti fék- és jelzőrendszer kezelő
  10. Kőműves

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr794974416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uzi 2012.12.20. 12:20:56

Korábban a légiforgalmi irányító volt az első helyen,biztos jó ez a lista?

jotakaro79 2012.12.20. 12:36:41

@Uzi: Szerintem ahhoz kell felsofoku vegzettseg

pushup 2012.12.20. 12:47:36

minek kéne? végzettség kell, de diploma minek? az csak mifelénk divat, hogy minden titkárnőnek (kávéfőzéshez) diplomát kell tudni felmutatni

zolika78 2012.12.20. 13:13:04

Érdekes, a listán található állások többsége magyarországon a legrosszabbul fizetők közzé tartozik...

Darkcomet 2012.12.20. 13:27:45

Most ugye arról az amerikáról beszélünk (USA), ahol a fizetőképességhez alakítják a diplomák minőségét? Értem ez alatt mondjuk egy Yaleen szerzett diploma és egy Kabátcity főiskola körömreszelői diplomája közötti különbséget. Vagy az elhíresült sportdiplomákat, ahol izomagyú egyetemi focijátékosok azért kapnak diplomát, mert olyan baromi jó átlövők a csapatban, csak éppen írni meg olvasni nem tudnak. Na ezért van az, hogy a tengerentúlon lassan már a sz@rpucoláshoz is diploma kell. Halkan megjegyzem, hogy sajnos itt nálunk, Magyarországon is ez a helyzet, elképesztő, hogy milyen állások megpályázásához kötik ki a diploma meglétét.

Uzi 2012.12.20. 13:58:47

@jotakaro79: Igen is meg nem is. Ha eddig is ilyen területen dolgoztál akkor nem kell (pl. ex-military).
"Air traffic controllers should expect to complete a bachelor’s degree in a science or physics field or have three years of full-time work experience in the field."

jotakaro79 2012.12.20. 14:30:07

Ezt nem tudtam...egyszer emlekszem volt Mro.-n (ok ,nem az USAba) egy hirdetes legiforgalmi iranyitokent ott kellett, de igazabol sztem nehez a hasonlo teruleten szerzett tapasztalat felsofok nelkul, de nem kotozkodom:)

jotakaro79 2012.12.20. 14:31:09

@pushup: a felsofoku vegzettseg az angolszasz orszagokban nem feltetlenul a diplomat takarja...

jotakaro79 2012.12.20. 14:33:44

@Uzi: Ja bocs megse kotozkodom....ott az exmilitary dolog nagyot dob az ilyen allaskeresoknek...akar csak itt Angliaba

2012.12.20. 18:34:40

Nem azért a tíz fillérért, de a myplane.com listája majdnem teljesen tökhülyeség. Vagy nagyon régi, több éves.
Az ingatlanközvetítők több, mint harminc szazaléka munkanélküli, vagy minimál-bevételes (ingatlanlufi pukkant ki, ugyebar...)
A "kőműves" mint szakma itt mást jelent, mint Mo-n, és többnyire az illegálisok uralják a szakmát, ennek megfelelő fizetésért.
Vegyipari operátor nem diplomaköteles, de legalább 2 év felsőfokú szakirányú végzettség muszáj, érettségivel leginkább körberöhögnek.
És nem mondanám, hogy a repülőgép-irányító nem felsőfokú végzettségű, mert ha katonának állsz és katonaságnál akarsz irányító lenni, akkor először ugye aláírtad az 5 évedet a seregnél (mint leendo repülőgépirényító, ha csak sima hősi halott akarsz lenni, akkor kevesebb), amiből valamennyit a katonai egyetemen töltesz a bachelor degree-ig, amit ha nem x idő alatt végzel el, akkor azért lebeszélnek a választott foglalkozásodról, tehát még jól is kell tanulni. Utána legalább egy évet dolgozol valaki hóna alatt - soha nem egyedül - és utána lehetsz nagykisfiúként egyedül a katonai reptéren, mint irányító. Nnna, és ha leszereltél, akkor a polgári repülés méltóztatik elfogadni a katonai műltadat. A dolognak egyetlen előnye van, hogy ingyen tanulsz, keveset még fizetnek is. Hátránya, hogy repülőgép irányítónak csak állampolgár jelentkezhet a seregben, hősi halottnak majdnem akárki.
A többi foglalkozásra nem térek ki, mert majdnem nem igaz, hogy keresett, vagy nem igaz, hogy semmilyen képzettséget nem kíván.

sanyix 2012.12.20. 20:17:25

Ez már nyugat európában is hasonlóan kezd alakulni. Egy szakmunkás elég szép összegeket tud keresni (mondjuk itt is ha független, és nem egy vállalatnál dolgozik), mert egyre jobban kellenek azok az emberek akik dolgoznak is :DD

odamondó 2012.12.20. 20:27:53

@sanyix: Elég szép összegeket tud keresni? Egy szoba festő mázoló ha jól és igényesen dolgozik több pénzt pakol zsebre mint bármelyik irodista diplomás.

Ja mondjuk ehhez dolgozni is kell.

portugéza 2012.12.21. 01:12:09

@odamondó: egyrészt nem mindegy, milyen diplomáshoz hasonlítod. Egy programozó, kontroller, stb. jól keres Pesten.

De ennél lényegesebb: OK, hogy ilyen maszek mesteremberek annyit keresnek, amennyit nem szégyellnek, de ez azért lehetséges, mert nem fizetnek adót! Jobb esetben a minimálbért bevallják ev-ként, de van, hogy totál svarcban nyomják.

Így könnyű "jól keresni", hogy az irodista diplomások dobják össze a festő-mázoló és a gyerekei eü.-i ellátását, iskoláztatását, a tömegközlekedést, stb., az ilyen szakik (+ fodrászok, körmösök, stb.) meg csak élősködnek az országon, a közterhek szempontjából.

Az is igaz, hogy bele vannak kényszerítve ebbe a helyzetbe, autószerelő szomszédom szerződést kötött egy biztosítóval, a sok számlás javítás miatt 10 millió Ft adótartozást görget maga előtt már évek óta. És mivel nem kft., nem tud csődbe menni, különben vinné a házat a NAV.

És még valami: értem, hogy manapság istenítik a szakmunkásokat, de mások munkája is lehet fontos, értékes attól még, hogy nem tudnak feketén dolgozni vagy a kereslet-kínálati viszonyok a munkaerőpiacon kedvezőtlenek pillanatnyilag számukra.

pizzaboy 2012.12.21. 08:16:24

Magyar bevándolróként kb 1,2,8,10 lehetőségekre van minimális esély

tede 2012.12.21. 08:17:47

@portugéza: igen, igen, nekem ajánlottak olyan festőt, akinek még mesterlevele sem volt, de állítólag szépen dolgozik. Meghallgattam az ajánlatát és félve bár (kisebbségi volt ugyanis, olyankor mindig óvatosabb az ember a mai meghülyült világban) de elutasítottam. A lényeg, valami ismerősétől tanulta a szakmát, de jól megtanulta, ezt nem vitattam, lehetséges persze. Vállakozóit nem váltotta ki, mert ő nem akar semmit sem fizetni. Hogy a 3.14-be kap ez annyi munkát, hogy megéljen belőle? Azt mondja, mindig van munkája, engem sem tudott volna azonnal bevállalni, csak 1,5 hónap múlva.

Ja és elmondta vagy eldicsekedett vele, hogy 5 gyereke után bőven 100e felett kapnak plusz ő kapja a segélyt (ezt nem mondta, csak gondolom) és az önkormányzattól kaptak egy lakást is, aminek még a rezsijébe is beszáll az önkormányzat..

Na kérem szépen és ez nem egyedi eset, ami mndjuk egyedi, hogy még vállalkozói engedéyle sem volt a manusnak. Nem őt választottam, mert mindezek ellenére sokat kért, nekem nem érte meg a rizikót, hogy bármilyen panasz van a munkájára, akkor még vállalkozói engedélye sincsen. Meg mi van, ha nem vagyok vele elégedett? Kisebbséggel ki mer összetűzésbe kerülni? Mondjuk nem tartozik ide, de cimborám kisebbségi csapattal szigeteltett, nem tudom ez mennyire tipikus, de ellopták a szigetelőanyag egy részét bár állítólag nem ők voltak, illetve a végén kapott a cimbi egy ultimátumot, hogy ok, akkor fizessen még 400 ezer forintot, mert állítólag annyival többet dolgoztak (szerződés, számla semmit nem adtak természetesen csak szóban) és ha nem fizet leszedik, leverik a falról az eps táblákat. Mikor körbeállja az embert egy csapat üvöltöző kisebbségi, mit lehet tenni? Főleg mikor tényleg elkezdenék leverni a szigetelést a falról? Annyi időt kért csak, amig elrohan pénzt kivenni.

Na mindegy, egy a lényeg, hogy igazad van, mert a mesterek utálnak számlát adni, némelyik úgy teszt, mintha nem is értené, mit kér az ember vagy elkezd hangoskodni, hogy akkor jóval többet fox fizetni vagy nem is vállalja.

Így könnyű magas nettó fizetést elérni...
süti beállítások módosítása