Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Ne dobd be a törölközőt!

2013. március 07. - nagymenő

Ahogy a munkanélküliek száma növekszik, egyre kilátástalanabbnak érzik helyzetüket azok, akik hónapok óta vadásznak munkára – sikertelenül. Ilyenkor óhatatlanul eljön az a pont, amikor az ember úgy érzi, minden hiába, úgysem jön össze. Bár a tapasztalat sokszor felülírja az okos tanácsokat, ilyenkor van szükség leginkább a segítségre. Hiszen muszáj folytatni! Ime, a hrfarmer.com javaslatai a munkahelyvadászatban megfáradtaknak:

jobhunting.jpg

Ne dobd be a törölközőt! Tudjuk, hogy frusztrált vagy, de a legrosszabb, amit tehetsz, hogy feladod. Gyakran a legjobb állás megtalálása csak azon múlik, hogy jókor legyünk, jó helyen.  Vagyis biztosan nem otthon, a négy fal között szomorkodva. Már három hónapja keresel? Lehet, hogy éppen a negyedikben vár rád a munka. Az rendben van, hogy pihensz egy kicsit, hiszen az álláskeresés az egyik legfárasztóbb és idegőrlőbb  munka. De feladni nem szabad!

Értékeld át a taktikádat! Az életrajzod valóban olyan jó, amilyennek gondolod? A kísérőleveledben vannak figyelmetlenségből adódó elgépelések? Hogyan tudnál jobban felkészülni az interjúkra? Egy csomó dologban szereztél már tapasztalatot, azt legalábbis biztosan tudod, hogy mi nem vált be. Hát változtass!

Változtasd az állásvadászatot szórakozássá! A legtöbb ember számára az álláskeresés rosszabb, mint a fogorvos. Ha a családodban, baráti körödben van olyan, aki hasonló cipőben jár, fogjatok össze! Járjatok együtt állásexpókra. Ha többen vagytok, nem érzed úgy, hogy egyedül kell szembeszállnod az egész világgal. Társaságban az idő is jobban telik, ráadásul segíthettek egymásnak a tapasztalatok megosztásával, egymás életrajzainak, kísérő leveleinek ellenőrzésével.

Ne hagyd, hogy a képességeid elkopjanak! Manapság az alapvető számítástechnikai ismeretek a legtöbb munkakörben nélkülözhetetlenek. A trendek szélsebesen változnak, ha nem követed őket, lemaradsz. Tanulj, figyelj, ha van lehetőséged, iratkozz be egy tanfolyamra.

Óvakodj a “munkanélküli” stigmától! Ha nincs is állásod, igyekezz kitölteni az életrajzodban a hézagokat! Erre jók a tanfolyamok, az önkéntes munka. 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr315120958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.07. 18:36:48

Ez a poszt is csak arra jó, hogy legyen mire klikkelni a címlapon.
Ezt a rengeteg "jótanácsot" millió helyen látja a munkát kereső és szart sem érnek.
Én kb. egy évig kerestem, aztán feladtam.
Ha látná a munkát kereső, hogy emberként kezelik, tán lenne kitartása. De ahogy a tisztelt(nek nem nevezhető) HR-es és fejvadász aljanép bánik az álláskeresőkkel...
És valamelyik még meg is magyarázta egy blogon (kommentek természetesen letiltva), hogy a fejvadász is csak ember, ezért nem válaszolnak a jelentkezésekre.
Na ezúton is üzenem neki, hogy ez lenne a munkája, ne sírjon mint egy fürdőskurva, ha dolgoznia kell!

Bambano 2013.03.07. 19:28:25

a legtutibb tanács, hogy min változtass: ne állj szóba hr-essel.
a másik tutti tanács: ne foglalkozz az önéletrajzoddal, hogy mi volt benne a rossz, azt úgyis utólag tudod meg, vagy úgy sem. és mindegyik hr-esnek más hasfájása lesz az önéletrajzodtól. írj egy ócskát, legalább munkát takarítasz meg vele.

phaszfej 2013.03.07. 19:31:40

helyesen: törülköző

rugoman 2013.03.07. 19:37:40

nabazmeg...!
..megint egy semmirekellő, naplopó HR - es f@sz magyarázza, hogy azé' nem téged vesznek fel, mert el vagy keseredve, meg mert nem nyomulsz az utcán mint önkéntes szoc.segély hovatovább mert nem érted a viccet ebben az egész keresgélősdiben. Te vagy az oka, NA!
Azt mér' nem magyarázza egyik gyökér sem, hogy a Józsi öccsét hogy vették fel 700 ezerért a 7 általánosával, vagy a Joli mit is csinál, mint 3. titkárnő 250 ért?
Arról meg ne beszéljünk, hogy milyen alapon is választ a HR, ha tudjuk, hogy a szakmai folyamatokhoz tökhülyék..?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2013.03.07. 21:08:03

"Változtasd az állásvadászatot szórakozássá!" --- Khm. Emberek megélhetéséről van szó. Emiatt éppenhogy baromi komolyan kell venni, nem szórakozásnak. Az álláskeresős társasággal meg az a baj, hogy 2 kétségbeesett ember egymást csak a kétségbeesésben tudja "támogatni".

Az is jó tanács, hogy változtatni mindig kell, de vajon milyen irányba induljon a változással? A motlevélben nem a gépelési hiba a legnagyobb gond, és nem, senkinek sem elég jó a CV-je, mindig lehet rajta csiszolni egy kicsit.

Lajos ghr 2013.03.07. 21:12:52

az év ötlete:

"Változtasd az állásvadászatot szórakozássá"

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.07. 21:23:51

Minél tovább gondolkodom ezen a poszton, annál inkább arra a következtetésre jutok, hogy aki ezt megírta és aki ezt kirakta a címlapra... Hát lennének ötleteim, mit kellene az ilyen élősködőkkel csinálni. :-(
Megnézném mindkettő pofáját másfél-két év, sikertelen álláskeresés utánű!

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2013.03.07. 21:31:53

@fidesz = népirtó csőcselék: Na, már nincs is címlapon :) A cikk ostobácska ugyan, de legalább nem kártékony. Ez is valami a mai világban.

01234567 2013.03.07. 21:36:01

Erről a posztról az jutott eszembe: van aki odaszarik eléd, de van aki még meg is akarja etetni veled. És van, aki azt akarja mosolyogj közben....
Az összes szaros munkaközvetítő céget ki kéne dobni az országból, csak a kárt csinálják, ahogy a HR-esek is.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.07. 22:18:13

@01234567: azért vicces... Életemben összesen három, azaz három darab normális HR-essel volt dolgom.
Az első, aki felvett az utolsó munkahelyemre, a másik, aki ugyanott elintézte, hogy bár én küldtem a kurvaanyjába az összes kedves főnökeimet, mégis közös megegyezéssel távozzak.
A harmadikkal tavaly ősszel váltottam pár szót, mikor jelentkeztem egy állásra. Hogy személyesen nem ismertem meg, az nem rajta múlt, de így utólag már lehet, hogy jól is jártam... Nem szeretem, ha valahol a képembe hazudnak. :-)
(ráadásul ehhez a HR-es kislányt használják közvetítőnek)

01234567 2013.03.07. 23:40:49

@fidesz = népirtó csőcselék: A legnagyobb a baj nem a HR-esek, azok többnyire buta fiatalok, az életről fingjuk sincs, ezért lehetnek ott. A borzalom maga a rendszer amit működtetnek. Semmi köze nincs a munkakereséshez. Egy mechanikus rendszer, ami a betörésről, a személyiséged elvesztéséről, az emberi mivoltod alázásáról, a lelked mechanizálásáról szól.
Orwell: 1984. ők valósítják meg.
süti beállítások módosítása