Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Munka? Család? Harmónia?

2013. május 27. - nagymenő

Munka – magánélet egyensúly. A businessnewsdaily.com szerint ez napjaink Szent Grálja, amit mindenki kutat. Azt ugyan nem ígérik, hogy a tanácsaik segítségével biztosan megtaláljuk, de legalább közelíthetünk hozzá.

worklife.jpg

Szervezés                                                                 

Kevesen szenvednek annyit az egyensúly hiányától,mint a dolgozó anyák. A munkájukra pedig egyre nagyobb szükség van. Egy friss kutatás szerint 40%-uk egyedüli családfenntartó. A dolgozó anyák negyede érzi úgy, hogy választania kell: család vagy karrier. Ugyanennyien mondják, hogy az elmúlt egy évben legalább három, gyermekük számára fontos eseményről maradtak le a munkahelyi kötelezettségek miatt.  Talán nekik a legfontosabb a szervezettség. Ha kialakul egy stabil rendszer, azzal időt és energiát lehet spórolni. A legjobb, ha ugyanabba a naptárba vezetik a munkahelyi és az otthoni kötelezettségeket, így az átfedések elkerülhetőek.

Rugalmasság

Azok a kevesek,  akiknek sikerült megteremteniük a harmóniát a munka és a magánélet között, a legtöbbször ezt emlegetik. Ráadásul a rugalmas beosztás egyre népszerűbb a munkaadók körében is, hiszen a munkatársak éppúgy elvégzik a feladatokat, mintha az íróasztalhoz lennének láncolva, ugyanakkor kiegyensúlyozottak maradhatnak.

Sport

A munka és a család mellé még a sportot is préseljük be? Igen! Megéri, hiszen a sport nem csak a fizikai, hanem a mentális egészség megőrzésében is segít. A nagy cégeknél többnyire működnek konditermek, sőt, az edzőmasinák gyártói is megcélozták az elfoglalt dolgozókat. A FitDesk például egy olyan szobabicikli, amelyhez csatlakoztathatjuk a laptopunkat, és tekerés közben is dolgozhatunk.

Kütyük

A pihenés kulcsa, hogyne csak testben, lélekben is elszakadjunk néha az irodától. Ha a szabadnapokon is az e-maileket figyeljük, a stressz szintje egyáltalán nem csökken.  Magunkra és a családunkra csak akkor tudunk odafigyelni, ha legalább a hét végén pihentetjük az okos kütyüket. A okos kütyük okos használatával azonban növelhetjük is a szabadságunkat. Bár látszólag ellent mond az előbbieknek, valójában a legtöbb kisvállalkozó arról számol be, hogy a mobil készülékek elterjedésével több időt tölthet a családjával, miközben fél szemmel az üzletre is figyel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr175319851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása