Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Itt az ősz - kész, tűz, rajt, ha munka kell!

2013. augusztus 23. - nagymenő

Szeptembertől karácsonyig felpörög a munkaerőpiac, ha nyáron nem találtál állást, most szedd össze magad, előléptetésre is ilyenkor van esélyed.

A nyár hagyományosan az az időszak, amikor még a fű sem nő, de az ősz tartogathat jó lehetőségeket. Szeptember a legtöbb cég számára valamiféle teszt időszak, ilyenkor váltanak, újulnak meg, indítanak új programokat a legtöbb helyen. Ilyenkor van felvétel a legtöbb helyen, gondoljunk csak a novemberi kötelezőbiztosítás váltási időszakra vagy a karácsonyra, a call centerek ebben az időszakban reggeltől estig embert keresnek. Csak egy terület a sok közül, ahol esélyed lehet!

Azok a cégek, amelyek a naptári évhez kötik üzleti évüket, december végéig kell, hogy teljesítsék a terveket. Ebben az időszakban az unalmas nyári hónapok után sokszor kétszer annyi munka vár a kollégákra, és ha ők nem tudják teljesíteni, részmunkaidőben ugyan, de gyakran új emberekre is szükség van.

Ha van munkát ezt az időszakot az előrelépésre lehet kihasználni. De csak akkor fog működni, ha tudod mit akarsz elérni.

Tehát a call centerek most kezdenek embereket keresni, hogy ki tudják majd szolgálni, a banki, biztosítói és a karácsonyi vásárlásokat megkönnyítő ügyfeleiket. Tudnod kell idegen nyelveket, a diploma nem mindenhol elvárás. Ami viszont igen, hogy a munkakezdéssel pontos legyél és bírd a monotóniát. A call centerek általában nem fizetnek rosszul és jó tapasztalatnak számítanak a munkaerő-piacon.

A Manpower Magyarország budapesti irodájában arra számítanak, hogy a következő hetekben több ügyfelük számára is nyelveket jól beszélő, friss diplomásokat kell majd keresniük. Az adatbázisukat folyamatosan frissítik - mondják a Manpowernél - és ilyenkor derül ki, hogy van akinek találtak munkát és helyére jöhetne valaki új.

Az év vége felé a kereskedelem területén lehet még új állásokat találni. Üzletkötőkre, területi képviselőkre, promóterekre ilyenkor van igazán szükség. Ha jó a beszélőkéd, hajrá!

Ha informatikus vagy, vagy mérnök, ha friss a diplomád, ha nem, most jelentkezz! Tapasztalat, hogy a cégek ilyenkor újragondolják a folyamataikat és új emberekre van szükségük.

Akiknek viszont tökéletesen új dolgokon kell gondolkodniuk, akik eddig a mezőgazdaságban, vagy az építőiparban dolgoztak. Számukra egyértelműen az a javaslat, hogy menjenek el egy munkaközvetítőhöz, ott tudnak abban segíteni, hogy ki milyen területen próbáljon új karriert építeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr375472421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2013.08.24. 13:26:58

és most kezdődik a jövő évi budgetelés is a következő évre, tehát a fizetésekre szánt keret meghatározása is. Kéretik hát bátran fizetési igényeket mondani!
süti beállítások módosítása