Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Piroska a farkasok között

2013. december 03. - nagymenő

Emancipáció ide vagy oda, a XXI. Században is szép számmal akadnak férfiak uralta szakmák. Ilyen páldául számos pénzügyi terület, vagy az építőipar. Az ajtó persze a nők előtt is nyitva, ám gyakran előfordul, hogy az ilyen munkahelyeken az ivararány 9:1 a férfiak javára. Mit csináljon ilyenkor az egyetlen nő, hogy komolyan vegyék? Az allwomenstalk.com összefoglalta az alapszabályokat.

farkasok_tarsasaga_4.jpg

Ne vedd magadra!

Ami az emberek száján stresszhelyzetben kicsúszik, annak általában a felét sem gondolják komolyan. Bár azt mondják, a nők hisztisek, férfiak hajlamosak keményebben fogalmazni. Nem neked szól! Így vezetik le a feszültséget. Vagy épp rád se köszönnek, amikor te reggel vidáman üdvözlöd őket. Nem haragszanak, csak máshol járnak a gondolataik. Előfordul néha, ne is törődj vele. Pasik. Ők így reagálnak a stresszre.

Öltözz visszafogottan!

Minden nő elégedetlen saját magával. A férfiak szemében viszont nem a tökéletes forma vagy a kilók és centik számítanak. A nő, mint olyan vonzó. Visszafogott öltözködéssel megelőzheted, hogy esetleg jobban odafigyeljenek rád, mint ahogy azt szeretnéd. Túl rövid szoknya, mély dekoltázs, feszes felső – tilos! Ugye te is azt akarod, hogy a munkádat ismerjék el? Akkor ne a push-up melltartóddal és a szexi combjaiddal hívd fel magadra a figyelmet!

Ne randizz a kollégákkal!

De még a testvérükkel, barátjukkal se! Azt mondják, a nők pletykásak. Lehet. De egyetlen férfi sem érzi igazán a hódítás örömét, ha azt nem oszthatja meg a cimboráiddal. Tényleg azt szeretnéd, hogy másnap az egész iroda arról beszéljen, milyen színű a bugyid?

Állj ki magadért!

Férfiak között dolgozni nem való olyan nőnek, aki fél attól, hogy hangot adjon a véleményének. Ahogy fontos, hogy ne vegyél mindent magadra, az is fontos, hogy kiállj magadért, és ne hagyd, hogy átgázoljanak rajtad, vagy idióta viccekkel inzultáljanak. Rögtön az elején tisztázd: teljes jogú munkatárs vagy, nem “csak egy nő”, pláne nem műmacsók lábtörlője.

Maradj nyugodt!

Egy munkahelyen mindig lehetnek viták. A férfiak pedig hajlamosak arra, hogy felemeljék a hangjukat és így probálják kifejezni dominanciájukat. A tűzre nem a tűz a legjobb válasz. Sokkal inkább a víz. Ha a többiek azt látják, hogy egy kollégád üvöltözik veled, miközben te nyugodtan reagálsz, te tűnsz erősebbnek.

Ne tűrd a szexuális zaklatást!

Lehetsz te a legjobb szakember, mellette három gyerekes anyuka, egy férfiak uralta közegben mindig akad olyan, akinek nem vagy más, csak egy darab hús. Mindenkinél máshol szakd el a cérna: rossz poén, vagy elkalandozó kéz. Ne hagyd! Azonnal jelentsd a főnöknek. Attól, hogy férfiak között dolgozol, még nem kell, hogy minden nap gyomorgörcsöd legyen.

Találd meg a  közös témát!

Akár hiszed, akár nem, ezek éppen a nőiesnek tartott témák lehetnek. Hiszen az az apuka, aki nemrégiben vitte haza a kórházból az újszülött gyerekét, kitől kérjetne tanácsot? Vagy az ifjú szerelmes, aki gyűrűt venne a kedvesének, kit kérhetne meg arra, hogy segítsen választani? 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr1005673661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.12.04. 13:15:20

Az rendben, hogy jelentsd a főnöknek, de kinek jelentsd a főnököt?
süti beállítások módosítása