Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Kirúgtak? Kozmetikázz!

2013. december 09. - nagymenő

Vannak önéletrajzok, amelyeknek terjedelme vetekszik a telefonkönyvével. Ha te is azok közé tartozol, akik nem tudtak – vagy akiket nem hagytak – sokáig megmaradni a munkahelyükön, nem árt, ha felkészülsz a következő kérdésre: Miért hagyta ott az előző munkahelyét?

fired.jpg
Legyen mindig kéznél egy jó ok, még ha kozmetikázni is kell egy kissé a valóságot. Hogy mi számít jó oknak? Az idióta kollégák vagy főnökök, a kevés fizetés, a túl sok munka, a korai kelés semmiképpen. Még akkor sem, ha mindez valóban igaz, és a gyakorlat azt mutatja, hogy sokszor oka a felmondásnak. A HR-esek azonban nem szeretnek negatív dolgokat hallani. Annál inkább olyanokat, amelyek a jövőbe mutatnak.


„Kihívásokat és nagyobb felelősséget keresek. Erre a korábbi munkahelyemen nem volt meg a lehetőség.”
„Szeretnék újfajta tapasztalatokat szerezni. Azt gondolom, Önöknél ezt megtehetem.”


„Úgy érzem, eddig rossz irányba keresgéltem. A képességeimnek és az érdeklődési körömnek az Önök által kínált munkakör felelne meg leginkább.”


Jó ok továbbá a költözködés. Persze nem a körút egyik oldaláról a másikra. Ez ugyanis aligha tűnik hitelesnek. Ugyancsak elfogadható, ha azt mondjuk, hogy az előző munkahelyünkön lezárult az a projekt, amelyen korábban dolgoztunk.


A lényeg, hogy mindig tűnjünk profinak, optimistának, és válaszoljunk röviden. A legtöbb interjúztató nem kíváncsi életünk minden apró részletére, és beéri egy rövid, de frappáns válasszal. Ha meg nem, úgyis tovább kérdez.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr665683095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.10. 09:23:57

„Kihívásokat és nagyobb felelősséget keresek. Erre a korábbi munkahelyemen nem volt meg a lehetőség.”

mi az esély, hogy innen nem megy el ezzel az indokkal?

„Szeretnék újfajta tapasztalatokat szerezni. Azt gondolom, Önöknél ezt megtehetem.”

aham, jó dolog a tapasztalatszerzése, de dolgozni mikor akar?

"Jó ok továbbá a költözködés." és mi a biztosíték, hogy innen nem fog továbbköltözni?

Mazlee 2013.12.10. 10:12:48

annyi hülyeséget hordanak össze hogy csak na... teljesen mindegy mire hogy válaszolsz. a HR-es isten az aki eldönti mi is lesz veled...
süti beállítások módosítása