Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Soha ne használj CV sablont, megjárhatod!

2014. május 21. - nagymenő

Ha CV sablont használsz, sablonos leszel. Ezt eddig is tudtad, de lusta voltál és letöltöttél egyet a netről. Nem olyan nagy baj. A baj az, ha rossz sablont töltöttél le és úgy küldted el az életrajzod. Mert nem mindegy, hogy pályakezdő, karrierista vagy freelancer vagy-e.

A pályakezdők CV sablonja

Ha most fejezted be az iskoláid, legyen szó egyetemről, főiskoláról, szakiskoláról vagy gimnáziumról, Neked a pályakezdők CV sablonja kell. Ez a végzettségeidre fókuszál és arra, hogy melyek azok a képességeid, amelyek fontosak lehetnek a leendő munkaadód számára.

Mutasd be magad, milyen vagy, mi érdekel és mi az amit szeretnél megtanulni. Ha van gyakornoki tapasztalatod írj arról is,és persze arról is, hogy miért szeretnél épp annal a cégnél dolgozni, ha már a komolyabb munkatapasztalatokról úgysem tudsz írni, mert nincs neked.

Az angol nyelvű sablonokat innen töltheted le.

Karrierista vagy?

Más a helyzet azokkal, akik igazi karrieristák, nekik is más CV sablon kell. Erre szokás azt mondani, hogy a hétköznapi iránymutatás. Ja, időben visszafelé felsorolni a karriered különböző lépcsőfokait valóban nem egy kreativitás, de van egy-két szempont, amire érdemes figyelni.

Kezd a legutóbb betöltött pozícióddal, ne a legelsővel. Ha egy cégen vagy ha egy szektoron belül akarsz karriert építeni, ez a Te mintád. Hangsúlyozd a motiváltságodat, az elkötelezettségedet, az iparági ismereteidet. A kapcsolati hálódat. Mindent, ami azt sugallja, hogy nélküled ott nincs is jövő!

cv.jpg

Unod az életed, váltanál?

Ez az életrajz szól leginkább arról, hogy mennyire rugalmas tudsz lenni. Hogy Te milyen mobil vagy, ha kell költözöl, ha kell túlórázol, ha kell .... bármi, csak váltani tudj.

A képességek kihangsúlyozása a legfontosabb, hogy miben szímthatnak rád. Jó ha szines, már abban az értelemben, hogyha a különböző munkehelyeiden keresztűl be tudod mutatni a sokoldalúságodat.

A freelancer-ek vagyis az igazi szabadúszók CV sablonja

Te vagy a legjobb és ezt mások is el tudják rólad mondani. Ennek a sablonnak ez a lényege. Itt aztán fényezheti magát mindenki. Sokoldalúság, tapasztalat, elhivatottság. Mind-mind fontosak.

A legfontosabb, hogy a bemutatásodat, a képességeidet, tudásodat mindig úgy kell bemutatnod, hogy az az ember, az a cég akinek küldöd, megtalálja benned a problémái megoldását. A freelancer-ek soha nem küldhetik el ugyanazt a CV-t két különböző helyre. A munkatársat kereső cég agyával kell gondolkodnod és írnod. Nem lehet általános. Ha nem találnak magukra a CV-dben, nem fognak felvenni sem.

Ha további segítségre van szükséged, nyisd meg ezt az oldalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr156190629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.05.22. 12:50:32

Ne használj CV-sablont. Sablonok letölthetők itt... ugyanabban a posztban :))

Szóval, ez úgy van, hogy végy egy CV-sablont, és használd kiindulásnak. Faragd a saját képedre, akkor lesz sikeres. Akkor találsz olyan állást, ami neked is jó, nemcsak a munkáltatónak.

" A freelancer-ek soha nem küldhetik el ugyanazt a CV-t két különböző helyre. " --- és senki más sem!! Az álláshirdetésre válaszolunk a CV-vel, ez az alapelv.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.23. 09:51:59

@jobangel: ez nekem is feltűnt. :D Mármint, hogy ne használd, és letöltheted.
süti beállítások módosítása