Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Egyesült Királyság: Rugalmas foglalkoztatás - kötelező!

2014. július 14. - nagymenő

Júliustól kötelező a rugalmas foglalkoztatás az Egyesült Királyságban. Ez azt jelenti, hogy nem a munkaadó dönti el, hogy biztosít-e lehetőséget a rugalmas munkavégzésre, hanem egy törvény biztosítja azt. Mindenki élhet vele, aki gyermeket nevel vagy éppen idős szüleiről gondoskodik. A javaslat mindenképpen jó sőt... készült egy kutatás nemrég, amiből kiderült, hogy a brittek fele már így dolgozik, de sokan félnek a lehetőségtől.

A Glassdoor 2014 UK Flexible Working Survey  szerint minden ötödik alkalmazott (17%) azt tervezi, hogy megkeresi a főnökét és kéri, hogy ő is had dolgozzon ilyen módon, a legnépszerűbb a 16-24 éves korosztály körében (24%). Intend to Submit Application for Flexible Working

Érdekesség ugyanakkor, hogy a megkérdezettek fele már most is valamilyen rugalmas foglalkoztatási körbe tartozó alkalmazási formában dolgozik. Ez a szám a 16-24 évesek körében meghaladja a 68%-ot, és az 55 évesnél idősebb korosztályban is majdnem eléri a 60%ot. A nők körében népszerűbb (56%) mint a férfiaknál (45%).GD_UK_DoWorkFlexibly

Mindezek után érdekes az is, hogy akik viszont nem kérnek a rugalmas foglalkoztatásból, azok mirt döntenek így. Nyolc százalék válaszolta azt, hogy félnek attól, hogy rossz fényt vetne rájuk, ha kérnék a rugalmas foglalkoztatást, másik 8% pedig fél, hogy az állását is elveszítheti, míg 6% - jobbára a fiatalabbak - egészen egyszerűen lusták, vagy ahogy a kérdőíven volt, nem akarják ilyen kérdéssel a főnöküket bosszantani.GD_UK_WhyNotSubmitA rugalmas foglalkoztatás egyébként van akinél nem működik. Egy korábbi cikkünkben pont ilyen eseteket szedtünk össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr356507703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása