Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Állásinterjú Skype-on - 6 érv mellette

2014. szeptember 05. - nagymenő

Állásinterjúztál már Skype-on? Nem? Van 6 érvünk mellette. 

 

Nem kell stresszelned amiatt, hogy nincs egy darab normális ruhád sem. Kérj kölcsön egy zakót meg egy inget az egyik barátodtól, a többi nem számít. 

p1.jpg

Egy személyes találkozás előtt illik jól ápoltnak lenni, de egy Skype interjún nem tűnik fel, ha megfeledkeztél a fogmosásról. Azért fésülködni nem árt.

p2.gif

A lehetőségekkel nem szabad visszaélni. Ülhetsz a gép előtt kisgatyában, de többet mutatnod így sem szabad, az igazság hamar kiderül.

p3.gif

Messze laksz a kölcsönző cég irodájától? Egy okkal több, hogy vállald a Skype interjút. El sem tudsz késni. Nem kell a dugóban azon rágódni, hogy mennyit fogsz késni.

p4.jpg

Attól sem kell tartanod, hogy ki tudod-e nyomtatni a CV-det, mert nem kell. Elég csatolni. Egy gonddal kevesebb.

p6.gif

Viszont arra nagyon kell figyelned, hogy körülötted csend és nyugalom legyen. Némítsd le a telefonod, kapcsold ki a TV-t, zárd ki a kutyád és kérd meg a bébiszittert, hogy a kicsit vigye le a játszótérre. A megjelenésed legyen rendezett, Te pedig legyél nyugodt. Ülj lehetőleg az ablakkal szemben, hogy világos legyen körülötted és még téged is jól lássanak. A természetes fény a legjobb erre. Helyezkedj el kényelmesen és már meg is nyomhatod a HÍVÁSFOGADÁS gombot. 

p7.jpg

SOK SIKERT!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr386673001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bélabácsi 2014.09.06. 11:57:00

Azért mielőtt valaki ebbe belevág, legyen...

1. ...egy rendes "vas", azaz egy elég gyors hardver (jobb tabletek is ma már elég gyorsak) ÉS egy elég gyors netes kapcsolat kéznél, a legidegesítőbb az interjúvoló számára az, ha akadozik a kommunikáció
2. ...jó a webkamera, legyen elég fény a jelölt körül és essen elég fény a jelölt arcára is, a fentebb javasolt természetes fény ugyan jó ötlet, de ez sokszor nem passzol a csendhez, ha pl. utcára néz az ablak - a második legidegesítőbb dolog, ha fekete vagy sötét foltotot lát az ember a jelöltből
3. ...valami puha ruhadarab (összegyűrt pulóver, mackófelső, akármi) odatéve a monitor mellé ahol nem látszik, az megfogja a visszhangot, és ugyanezen okból a hangszóró legyen más irányba állítva, mint amerre a mikrofon van.

Így teljes a listátok, szerintem.

Alaister Grand 2014.09.06. 15:49:42

És ha csúnya vagyok? Különösen jó megvilágításban?

$pi$ 2014.09.06. 17:49:07

A szerző még nem csinált ilyet, de rövidke cikket tud írni arról, hogy a skype-hoz nem kell fogat mosni. Épületes.
süti beállítások módosítása