Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Hőségriadó! A legjobb és a legrosszabb munkahelyek kánikulában

2015. augusztus 12. - nagymenő

Még a nyár legelvetemültebb rajongói is azt mondják: ez már sok! Főleg, ha az embernek nap mint nap be kell járnia a munkahelyére. Persze attól is függ, mi az a munkahely. Vannak olyanok, ahová kifejezetten üdítő bejárni, míg másokat leginkább a pokol legmélyebb bugyraihoz lehet hasonlítani.

Egy úszásoktatónak kétség kívül jobb ilyenkor a munkahelyén, mint otthon, a négy fal között. Medencében vagy a partján – mindenki erre vágyik ilyenkor.

hot.jpg

A fagylaltkészítők sem panaszkodhatnak – legalábbis kevesebbet, mint az átlag. A munkahelyük hűtött, ráadásul belülről is hűthetik magukat egy kis kóstolóval.

Hogy irodában dolgozni, adatokat rögzíteni vagy éppen álló nap telefonhívásokra válaszolni unalmas? Lehet. De azért nem rossz ilyenkor egész nap egy légkondis helyiségben ücsörögni.

A delfin trénereket a legtöbben az év minden napján irigylik. Ilyenkor viszont duplán. Munkaköri kötelességük egész nap a medencében úszkálni, az meg csak hab a tortán, hogy mindezt cuki állatok között teszik.

Főállású anya, légkondis házban, egy gyerekkel, aki minden nap táborba megy. Na igen. Ehhez nem kell magyarázat.

És hogy kik szenvednek a legjobban a hőségtől?

Például a büfékocsiban dolgozó szakácsok. A bádog büfét kívülről a nap tüzeli, belűlről meg a tűzhely melegíti. Ráadásul többen dolgoznak együtt szűk térben. Hőség, kaja- és emberszag. Innen megváltás lelépni esténként.

Miki egérnek öltözve lufit osztogatni, vagy csirkejelmezben invitálni a vendégeket a gyorsétterembe? A gyerekek szerint mókás. Még szerencse, hogy a maszkra ráfestették a mosolyt. Aki viseli, biztosan nem vág ilyen vidám képet a bélelt plüssjelmez alatt.

Szennyvíztisztító munkás. Na jó, ez hűvösebb időben sem egy vonzó szakma. De a hőségben a szagok ezerszer erősebbek.

Ilyenkor az ember, ha csak elsétál egy olyan járdaszakasz mellett, ahol aszfaltoznak, úgy érzi leforrázták a bőrét. És igen, vannak, akiknek ez a mindennapi munkájuk. Ráadásul, ha szabályosan dolgoztatják őket, hosszúnadrágot, sisakot, kesztyűt, bakancsot és munkavédelmi szemüveget kell viselniük, ami megóvja őket a gőzölgő aszfalt okozta sérülésektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr607701322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamaritánus 2015.08.13. 12:34:13

kurva jó lehet 8 órát állni a medence partján :D

kvadrillio 2015.08.13. 14:09:49

MONDJUK, HA NEM LENN ÉNEK ILYEN BARMOK A VEZETŐK ÉS NÉMI SZERVEZŐI KÉPESSÉG IS LENNE BENNÜK, AKKOR A KLÍMAVÁLTOZÁST KOMOLYAN VENNÉK ÉS A MUN KÁT ÚGY SZERVEZNÉK, HOGY NE A KÁ IKULAI GYILÉKOS FORRÓSÁGBAN KELLJEN ASZFALTOZNI VAGY KERÍTÉS ÉPÍTENIU ! TI. EGY ÉVBEN 365 NAP VAN ÉS A KÁNIKULAI GYILKOS FORRÓSÁG KB 2-3 HÉTIG SZOPOTT TARTANI !!! MOST VAN A LEGHOSSZABB KÁNIKULAI 2 HÉT ! A VEZETŐINK PEDIG GYILKOS BARMOKNAK SZÜLETTEK, EZÉRT NEM EMBEREK, HANEM BARMOK KÖZÖTT IS VAN A HELYÜK !!!!!

4 óra munka 10 óra pihenés 10 óra szorakozás 2015.08.13. 14:47:00

A legjobb iilyenkor szeintem is az aszfaltozas. Az embernek megjon a kedve hozza, ahogy ontik a matt fekete, tuzforro aszfaltot, ahogy lobog a tuz a kocsiban.
süti beállítások módosítása