Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

7 jó tanács - hogyan keress állást twitter segítségével

2015. augusztus 24. - nagymenő

Az állásközvetítők, fejvadászok ma már szinte a föld alá is képesek letúrni, hogy egy jó jelöltet találjanak. Sok a betöltetlen állás, egyre több a hiányszakma, ezért a legismertebb közösségi portálok mellett a Magyarországon kevésbé használt Twittert is szűrik. Ha eddig csak posztolgattál, akkor ideje váltanod és a twittert is használni az álláskereséshez. Itt van 7 jó tanács, hogy hogyan!

Rakd rendbe a profilodat

Az interneten sok egyéb mellett a twitter profilod alapján is azonosítani tudnak és fognak is. Fontos hogy könnyen felismerhető, azonosítható profilképed legyen, nem pedig valami nagyon kreatív, titokzatos és főleg nem vicceskedő – mondja Szekeres Katalin a ManpowerGroup budapesti irodájának szakértője. Ne becsüld alá a profilképed alatt levő bemutatkozás fontosságát se, már ezzel is jó benyomást kelthetsz valakiben még az előtt, mielőtt elkezdené olvasni a tweetjeidet.

Kövess másokat

Keresd meg azokat a cégeket amelyek érdekelnek, ahol szívesen dolgoznál és kövesd őket twitteren. Építsd ki a kapcsolatrendszeredet a munkaerő közvetítőkkel, munkaerő-piaci fórumokkal, az aktuális piacvezető cégekkel, és mindenkivel, aki segíthet abban, hogy megszerezd az álommelód, vagy azt az állást, amit kinéztél magadnak.

Reagálj a tweetekre

Ha már elkezdtél cégeket követni, nyugodtan beszállhatsz egy-egy értelmes beszélgetésbe. Válaszolj azokra a tweetekre amik érdekelnek, ha van olyan téma amiben úgy érzed, hogy otthon vagy, nyugodtan fejtsd ki a véleményedet. Retwittelj, jelölj kedvencnek, és válaszolj twittekre, a szakértők szerint ezzel is felhívhatod magadra a figyelmet. Ha már sikerült twitteren beszélgetést kezdened egy munkaerőközvetítővel, vagy menedzserrel, sokkal könnyebben megbeszélhetsz velük egy személyes találkozót.

Listázz

Csoportosítsd az általad követett embereket, cégeket külön listákba. A listáid lehetnek zártak, vagy nyilvánosak, adj hozzájuk annyi felhasználót amennyit szeretnél, a lényeg, hogy ha rámész egy listára, akkor csak az adott cég tweetjeit lássad időrendben.

Keress

Néhány kulcsszó beírása a twitter jobb felső sarkában levő keresőmezőbe sokat segíthet az álláskeresésben.  Próbálj meg rákeresni olyan kulcsszavakra mint állás, együtt azzal, hogy milyen munkát akarsz, és hogy hol dolgoznál. Használj internetes munkaerő közvetítőket: az ilyen weboldalak, mint például a www.manpower.hu személyre szabott megoldást kínálnak az álláskeresőknek.

twitter-training-guide-figure1.jpg

Figyeld, hogy hol várható felvétel

Kövesd a fejlesztéseit minden olyan cégnek, ahol szívesen dolgoznál, ha azt látod, hogy egy cégnél nagy fejlesztések várhatóak, akkor valószínűleg munkaerőre is lesz szükségük.

Legyél következetes az interneten

Ha egyszerre több internetes álláskeresőt, és közösségi oldalt használsz, törekedj arra, hogy lehetőség szerint mindenhol ugyanazzal a névvel, és ugyanazokkal adatokkal szerepelj, így a munkaerő közvetítők, vagy a lehetséges főnökeid is könnyebben megtalálnak.

És még végül egy rövid összefoglaló arról, hogy ki hol keres munkatársakat:

aerotek-infographic-social-media.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr557730498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.25. 15:39:08

szóval ez működik ámérikában.

itthon nem nagyon tudják mi az a twitter, nemhogy keressenek rajta...
süti beállítások módosítása