Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Nem a pénz, a kihívás kell a munkavállalóknak

2016. február 17. - nagymenő

Az Institute of Leadership and Management, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb munkaügyi tanácsadó cége felmérést készített az év elején a munkavállalók körében arról, milyen tervekkel vágna neki a 2016-os évnek. A kutatásból kiderült, hogy a munkavállalók harmada, pontosabban 32%-a szívesen otthagyná jelenlegi munkahelyét. Az elsődleges ok Nagy Britanniában nem a pénz: a munkavállalók a kihívásokat keresik.

fasza.jpg

A felmérésben részvevő 2000 munkavállalóból 31% szeretne váltani. Közülük 26% nyilatkozott úgy, hogy jelenlegi munkahelyét azért szeretné elhagyni, mert úgy érzi, ott nincs lehetősége arra, hogy fejlődjön. 17%-uk több elismerést szeretne.

A távozni szándékozók 27%-a annyira elégedetlen, hogy úgy véli: jelenlegi munkaadója nem tud neki olyat ajánlani, ami maradásra bírná. A tendencia már az elmúlt évben is látható volt: azok közül a munkavállalók közül, akik tavaly felmondtak a munkahelyükön, 34% távozott úgy, hogy még nem volt új munkahelye.

Ráadásul az idei év sorban a második, amikor az ILM éves felméréséből az derül ki, hogy az előrelépés, szakmai fejlődés lehetőségének hiánya az, amiért a legtöbben váltani akarnak.

Érdekes, hogy a lehetséges öt válasz közül a rangsorban utolsó előttiként szerepel csupán a nagyobb fizetés.

1 Fejlődés lehetősége

  1. Több elismerés
  2. Karrierváltás
  3. Nagyobb fizetés
  4. Élvezetesebb munka


„Amikor világszerte egyre égetőbb gondot jelent a szakemberhiány, a munkaadóknak át kell gondolniuk, vajon az eddigi eszközökkel – például pusztán a fizetések emelésével – meg tudják-e tartani munkatársaikat, illetve kellő vonzerőt jelentenek-e a munkát keresők számára. Bár a lehetőségek, a folyamatos fejlődés biztosítása ugyancsak kiadást jelent a munkaadók számára, ez bőven megtérül. Így sikerülhet megtartani a legjobb szakembereket, és elkerülni a munkavállalók kiégését.” – Fülöp Zsuzsa az Experis szakértője. 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr598398992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.02.17. 18:07:00

Megérkezett az X-generáció mellé már a következő is, nekik már nem az a fontos, hogy eltartsák a családot, hanem hogy minél több vállbaveregetést (Facebook like, megosztás, retweet, stb.) szeretnének. Persze úgy könnyű önmegvalósítani, ha 30-35 éves korig anyuci-apuci tartja el őket, így nem fontos a fizetés...

232323 2016.02.18. 14:03:58

6 év, 6. melóhely. Szerintem még egy 15 évig csinálom ezt, mert mindig kapok +10-20%-ot.. :)

Dr_utcai_arcos 2016.02.18. 16:38:41

Ez mekkora hülyeség már, ne is haragudj. "Közülük 26% nyilatkozott úgy, hogy jelenlegi munkahelyét azért szeretné elhagyni, mert úgy érzi, ott nincs lehetősége arra, hogy fejlődjön.". Ja, a mostani helyemen xyz rendszer admin vagyok. Sajnos nem tudok hová fejlődni. A másik helyre xyz rendszer SME-nek hívnak. Á, az hogy ez 35%-al több pénzt jelent, az EGYÁLTALÁN NEM motivál, ezt akár még ingyen is (lol...) csinálnám. (Érdekes, amikor megkínáltak a nagy pénzzel, nem tiltakoztál, hogy ó, nekem annyi nem is kell.) Duma. Duma. Duma.

DFK 2016.03.25. 10:11:28

Aztán a nagyokos managerek komolyan veszik az ilyen felméréseket és kijelentik, hogy az embereket nem lehet pénzzel motiválni, inkább többlet feladatokkal.
süti beállítások módosítása