Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Falakat fest, falakat bont – Grafitti az idősekkel szembeni előítéletek ellen

2016. december 13. - nagymenő

A portugál LATA 65 minden bizonnyal a világ egyik legkülönösebb grafittis csapata. Egyedülálló, és már több éve folyamatosan futó projektjük keretében az idősekkkel szembeni előítéletek, a negatív diszkrimináció ellen veszik fel a fegyvert, pontosabban a festékes flakont. Nem csupán falra fújt üzeneteikkel küzdenek egy színesebb és szebb világért. Időseket tanítanak a street art technikáira, és velük együtt alkotnak.

lata651.jpg

Az ötletgazda, Lara Pebble Rodrigez építész célja kettős: a mozgalomnak köszönhetően színessé és vidámmá válnak a főleg idősek lakta, lerobbant lakónegyedek, miközben a generációk között igazi híd épül.

lata652.jpg

Az eredeti ötlet szerint egyetlen workshopról lett volna szó, ám a szervezőket is meglepte, mennyi az érdeklődő, milyen kreatív alkotások születnek, így a senior grafitti valóságos mozgalommá nőtte ki magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr7912045097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása