Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Top 5 pozíció nyugdíjasoknak

2018. május 16. - nagymenő

Ha valaki azt érezné nyugdíjazásának másnapján, hogy senkinek nem kell, értéktelen, haszontalan, legyen itt néhány példa arra, hogy ez mennyire nincs így. A munkaerő-piacon most két kézzel kapkodnak a szeniorok tudása, precizitása, pontossága és lojalitása után. Ami pedig a legfontosabb, hogy már meg is fizetik a nyugdíjas szakemberek tudását. A Silvef Fox Hungary 2018. első negyedéves statisztikái szerint a következő 5 pozíció a legkeresettebb és a legjobban megfizetett pozíció nyugdíjasok számára Magyarországon.

Nyugdíjas informatikus – bruttó 280 ezer forinntól akár bruttó 600 ezer forintig

A most nyugdíjas korosztály már legalább 20 évet dolgozott számítógépen. Van aki csak felhasználó volt, de a 90es évek közepétől egyre többen dolgoztak rendszergazdaként, informatikusként, IT szakemberként. Ők értik a hardware-ek és a software-k világát. Van akiből később fejlesztő lett. Egyre több társaság látja be, hogy egyes IT pozíciókat tökéletesen el tudnak látni nyugdíjasok is. A multinacionális társaságoknál az angol nyelv ismerete szükséges.

it3.jpg

Nyugdíjas könyvelő – bruttó 240 ezer forinttól akár bruttó 400 ezer forintig

Aki nyugdíjazása előtt pénzügyön, könyvelésen dolgozott, pontosan ugyan azokat a programokat használta, mint a fiatalabb korosztályok tagjai. Akkor miért is tudna kevesebbet? Persze sokan vannak, akik a nyugdíjazás után „kivettek” egy-két év pihenőt, de az ő tudásuk is felfrissíthető, ahogy egyre többen fel is frissítik azt. A nagy cégek fluktuációjára és időszakos feladatdömpingjére tökéletes megoldást jelentenek a szeniorok. Napi 4-6 vagy 8 órában, heti két-három napban, de akár 8 órás teljes munkaidőben is.

Nyugdíjas bérszámfejtő – bruttó 224 ezer forinttól

A bérszámfejtés igazi szezonális munka. A hónap elején megsokasodnak a feladatok, akkor mindenkire szükség lehet egy bérszámfejtésre szakosodott cégnél. A munka precizitást és nagyfokú pontosságot igényel, és sajnos elég monoton, ami nem túl vonzó a fiatalabbak számára. Ráadásul ez nem az a pozíció, amiben az X, Y és Z generáció tagjai el tudják képzelni magukat. Akik viszont igen, a karrierjük érdekében csak előre tekintenek és egy jobb fizetés reményében pillanatokon belül váltanak.

Nyugdíjas TB ügyintéző – bruttó 200 ezer forinttól

Az egyik igazán jó hírű nemzetközi társaság vezetője, már szinte könyörgött a TB ügyintézőkért. Az irodaház „A” kategóriás, a kilátás pazar, a bérezés versenyképes, mégsem jelentkeznek a 20-30-as korosztályból. A nyugdíjas bérszámfejtők ergonómiailag tökéletes székekben igazán rugalmas időbeosztás mellett dolgozhatnak. Ami fontos, hogy ismerjék a jogszabályokat és azokat a programokat, amivel dolgozniuk kell.

Nyugdíjas adminisztrátor – brutto 184 ezer forinttól

A szakképzettséget papírral nem igazán lehet igazolni akkor, amikor valaki adminisztrációs feladatokra munkatársat keres. A jó adminisztrátornak évtizedek alatt gyűlik össze az a tapasztalata, amit egyetlen iskolában sem tanítanak. A precizitás, a pontosság itt olyan elvárás, ami mellett ritkán fér meg néhány perc facebook vagy a chat-elések a barátokkal az esti buli után. A jó nyugdíjas adminisztrátor a főnök helyett gondolkodik, ez az ami most igazán aranyat ér.

Összefoglalva a nyugdíjasok másként rugalmasok és másként lehet velük rugalmas foglalkoztatásban gondolkodni. Ami viszont biztos, hogy már nem akarnak karriert építeni, viszont boldogok, ha a tudásukat értékelik. Akik nyugdíjas szövetkezeti formában vállalnak nyugdíjasként munkát, a bruttó bérük után csak 15% személyi jövedelemadót kell, hogy fizessenek, úgy, hogy közben a nyugdíjuk sincsen veszélyben.

Ha Ön is nyugdíjas és munkát keres: nyugdijasmunkak@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr3713964776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása