Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Webtudat sokpontegy

2010. augusztus 26. - pattani

Egy korábbi bejegyzésben arról írtam, hogy a leendő munkavállaló facebookos és egyéb profiloldalaira legyen különös tekintettel, mivel könnyen intim információkat szolgáltathat a HR dolgozóknak. A monster.hu oldalán megjelent cikk alapján azonban fordult a kocka: Németországban mostantól törvény tiltja, hogy a felvételiztetők ily’ módon informálják le a delikvenseket.

 
Ez eddig szép és jó, de hogyan lehet ezt a törvényt betartatni? Ki ellenőrzi, vagy bizonyítja, hogy honnan vannak az információk? A szakértők üdvösnek tartják a szándékot, de szkeptikusak a betartatásával kapcsolatban.
 
Egyébként lehet, hogy nem a tiltás lenne a legjobb megoldás, hiszen a HR-es magánemberként is rátalálhat xy profiljára. Ilyen szempontból tehát érdemes lenne egy olyan megoldást találni, amivel nem a bizalmatlanságra, hanem éppen a bizalomra alapozná a leendő munkáltató és munkavállaló kapcsolatát…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr452250069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása