Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

HR, nem HR

2010. november 30. - pattani

Magyarországon még mindig nem tartozik a legelfogadottabb szakmák közé a HR. Ennek a szakmának az elismerésére jött létre a HR Oscar díj, melyet idén többek között a Telekom HR csapata kapott. A díj kapcsán a szakmáról a cég humán erőforrás vezérigazgató-helyettese mesélt.

Somorjai Éva szerint ahhoz, hogy valaki jó hr-s legyen, nem igazán az elsajátított iskolai anyag a meghatározó, hanem a hozzáállás, üzleti ismeretek és néhány kompetencia, mint empátia, segítőszándék, eredmény-orientáltság, szakmai alázat és emberközpontúság.

A HR szakemberekre egyébként egyértelműen a nagy multi cégeknél van szükség, de miért is alakult ez így? A kisebb cégeknél, vállalatoknál szintén fontos a humán erőforrások kezelése, ez azonban a kis létszám miatt a vezetőkre hárul. Ilyen esetekben fontos, hogy az adott vezető fogékony legyen a HR témák iránt.

A kis cégeknél a HR rendszer nem kell, hogy szilárdan lefektetett alapokon nyugodjon, egy maximum 20 fős cégnél nyilván könnyebb a munkavállalókat koordinálni, mint egy több száz fős multinál. A nagy cégeknél „a jó HR rendszer az üzletre szabott, felhasználó barát, zárt rendszerű és egyszerű - mindemellett keretet ad ahelyett, hogy az utolsó részletet is mereven szabályozná, és persze elektronizált és automatizált.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr312482974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása